Suya niyet, gaza kısmet

Süleymanpaşa'da bir binanın bahçesinde su çıkarmak için kazılan kuyudan doğalgaz çıktı. Civarda bulunan iki bina hemen tahliye edilirken; AFAD, GAZDAŞ ve İtfaiye ekipleri gaz kokusu ayılan bölgede gen

GÜNDEM 11.11.2016 19:53:00 0
Suya niyet, gaza kısmet

10 METREYE KADAR GAZ FIŞKIRDI

 

İlçeye bağlı Gündoğdu Mahallesi Murat Sokak’ta meydana gelen olayda yapımı tamamlanan binanın bahçesinde, su çıkarmak için kuyu kazıldı. Kazılan kuyudan su çıkmayınca, üzeri toprakla doldurularak kuyu kapatıldı. Bir süre sonra mahalleyi bir koku sardı. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen itfaiye ve belediye ekipleri, üzeri toprakla kapatılan kuyudan 10 metreye kadar gaz fışkırdığını tespişt etti. Sonrasında hemen GAZDAŞ, AFAD ve 112 ekiplerine haber verildi. Yapılan kontrollerde, kuyudan çıkan doğalgazın herhangi bir hattan değil, doğal yoldan sızdığı tespit edildi.

 

KAZANLAR HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK

 

Polis kuyuyu kimin kazdığını araştırırken; sızıntı olan kuyunun üzerine beton döküldü. Bölgede ikamet eden 11 aile evlerinden tahliye edilerek öğretmen evine yerleştirildi. Polis de olayın meydana geldiği Murat Sokağı geçişlere kapadı. Sokaktaki elektirik akımları da tedbir amaçlı kesildi. Kuyunun belediyeden izin alınmadan kazıldığı ortaya çıkarken; bina sahibi ve kuyuyu kazanlar hakkında işlem yapılacağı ifade edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Marmara Haber