Mustafa Kemal'le Bin Gün Latife

Tekirdağlı tiyatroseverler, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Mustafa Kemal'le Bin Gün Latife" adlı oyun tiyatro oyununa akın etti.

GÜNDEM 11.11.2016 19:38:00 0
Mustafa Kemal

BİR MİLLETİN KÜLLERİNDEN DOĞUŞU ANLATILDI

 

"Mustafa Kemal'le Bin Gün Latife" adlı tiyatro oyununu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Fatih Ünsal, daire başkanları ve çok sayıda tiyatrosever ilgiyle izledi. Mustafa Kemal Atatürk ile evliliği bin gün süren Latife Hanım'ın hayat hikayesinin konu alındığı oyunda, Latife Hanım'ın hikayesiyle birlikte Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in ilanı ile bir milletin küllerinden doğuşu anlatıldı. Dekor, müzik ve kıyafetle o günlerin adeta yeniden yaşandığı oyunda Latife Hanım'ı canlandıran Dilek Türker performansıyla büyük beğeni kazandı.

 

TARİHE TANIKLIK ETTİK

 

Oyun Tiyatro Ayna ekibi tarafından sahnelendi. Yılmaz İçöz Sahnesi'nde iki perde olarak sahnelenen oyun sonunda duygularını dile getireren Tekirdağlı tiyatroseverler;  "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78. yılında, bu anlamlı günde böyle güzel bir oyunu şehrimize getiren, başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve bütün Büyükşehir çalışanlarına teşekkür ederiz. Tarihe tanıklık etmek ve bir milletin yeniden doğuşunu usta sanatçı Dilek Türker'den izlemek bizleri çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

 

ALBAYRAK’TAN USTA OYUNCUYA TEBRİK

 

Oyunun ücretsiz sahnelenmesinin çok önemli olduğunu katdeden vatandaşlar, kendilerine bu olanağı sunan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na teşekkür etti. Tiyatroseverler, bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin devamını temenni etti. Tekirdağlı tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyun ayakta alkışlanırken perde kapanışı sonrası, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, usta oyuncu Dilek Türker'i tebrik ederek, çiçek verdi.

 

Marmara Haber