Edirne Belediyesi tek

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, Madde Bağımlılığı İle Mücadele Danışmanlık Hizmeti'nin, Trakya Bölgesi'ndeki tüm belediyeler arasında sadece Edi

GÜNDEM 11.11.2016 19:37:00 0
Edirne Belediyesi tek

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ANLATILDI

 

Edirne Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği ‘’Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı”na katıldı. Bursa’da düzenlenen Çalıştay’a, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye belediyelerin temsilcileri, bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmalar yapan belediyeler ve kurum temsilleri katıldı. Edirne Belediyesi’ni temsilen Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı ve Psikolojik Danışman-Sosyolog Esra Selvi’nin katıldığı çalıştayda, Psikolojik Danışman-Sosyolog Esra Selvi “Ailelere Yönelik Madde Bağımlılığı Eğitimi” başlıklı sunumuyla Edirne Belediyesi’nin ‘Bağımlılıkla Mücadele’ konusunda yapmış olduğu projeleri ve çalışmaları anlattı.

 

BAĞIMLILIK SORUNUNUN BİLİNCİNDEYİZ

 

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, Edirne Belediyesi olarak Madde Bağımlılığı konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Takındı, 2015 yılında İl Gençlik Müdürlüğü’nün Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında farklı illerden gelen 250 öğrenciye; İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı toplam 200 civarı er-erbaş ve rütbeliye; Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda 300 civarında hükümlüye; Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 30 hükümlü kadına; mahalle kıraathanelerinde 175 vatandaşa ulaştıklarını belirttti. Takındı, “Edirne Belediyesi olarak Edirne’deki bağımlılık sorununun bilincindeyiz. Bu konudaki çalışmalarımız Edirne Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan’ın talimatlarıyla hız kesmeden devam ediyor. Madde Bağımlılığı konusunda ücretsiz destek almak isteyen vatandaşlarımız Kaleiçi’nde bulunan Dr.Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’ne başvurabilirler” dedi.

 

668 KİŞİYE ULAŞILDI

 

Trakya Bölgesi’ndeki tüm belediyeler arasında sadece Edirne Belediyesi tarafından ücretsiz verilen Madde Bağımlılığı ile Mücadele Danışmanlığı’nda, son yılda 668 kişiye ulaşıldığını söyleyen Takındı, Edirne Belediyesi olarak çalışmaların bunlarla sınırlı olmadığının altını çizdi. Takındı; Cansuyu Projesi ile 2014 Şubat-2015 Şubat tarihleri arasında Edirne Merkez Okullarında 2380 öğrenciye, kurumlarda 3370 çalışana, kahvelerde 250 vatandaşa toplamda 16.970 kişiye ulaşıldığını; 2015-2016 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı SODAM kursiyerlerine Madde Bağımlılığı ile Mücadele kapsamında eğitimler verildiğini; 2016 yılında Müftülükle ortaklaşa hazırlanan Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele eğitim programı kapsamında verilen 14 seminerde 265 kursiyere ulaşıldığını belirtti.

 

Marmara Haber