78 yıllık özlem

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78'inci yılında tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de minnet, özlem ve rahmetle anıldı.

GÜNDEM 10.11.2016 19:55:00 0
78 yıllık özlem

ANMA PROGRAMI ÇELENK TÖRENİ İLE BAŞLADI

 

Mustafa Kemal Atatürk için dün saat 09.00’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen anma programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın ellerinde Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve karanfillerle Cumhuriyet Meydanı’na geldiği program, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

 

ANITA KARANFİL BIRAKTILAR

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Kaymakamlık çelengini, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş Garnizon Komutanlığı çelengini, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Çerkezköy Belediyesi çelengini Atatürk Anıtı’na bıraktı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ve CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve Faik Öztrak’ın anma mesajı gönderdiği program, iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Programın sonunda CHP İlçe Teşkilatı üyeleri, İlçe Başkanı Engin Camcı ve Belediye Başkanı Vahap Akay Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

 

KIZILPINAR ANADOLU LİSESİ’NDEN ANMA PROGRAMI

 

Anma etkinlikleri Kızılpınar Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki program ile devam etti. Buradaki programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Demir’in 10 Kasım’ın anlam ve önemini anlattığı konuşmasıyla devam etti. Coşkulu ve duygulu bir konuşma yapan Erkan Demir’in, ‘’Mustafa Kemal özgürlük demektir. Aydınlık demektir. Vatanseverlik demektir. Medeniyet demektir. Hürriyet demektir. Dinimize ve kültürümüze sahip çıkmak demektir. Bayrak demektir. Vatan demektir. Sorumluluk demektir’’ sözleri büyük alkış aldı.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Anma programı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma haftası münasebetiyle, ilçe çapında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ile devam etti. Kompozisyon dalının birincisi Kızılpınar Anadolu Lisesi’nden Neslihan Bektaş olurken, ikinci Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden Büşra Koçyiğit, üçüncü ise Özel Gülerçin Anadolu Lisesi’nden Yasemin Kasnak oldu. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’dan aldı. Şiir dalının birincisi Özel Gülerçin Ortaokulu’ndan Tuana Ballıkaya, ikincisi Mevlana Ortaokulu’ndan Berna Ocakçı, üçüncüsü ise 125. Yıl Ortaokulu’ndan Buse Yılmaz’ın oldu. Öğrenciler ödüllerini Garnizon Komutanı Albay Engin Candaş’ın elinden aldı. Resim dalında anaokulu öğrencilerinin birincisi Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu’ndan Zeynap Duru Demirdağ, ikincisi Gülerçin Anaokulu’ndan Almira Ece Kartal, üçüncüsü ise Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan Elif Ece Yıldız oldu. Dereceye giren minik öğrencilere ödülleri Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi. Resim dalında dereceye giren ilkokul öğrencilerinin birincisi Atatürk İlkokulu’ndan Eren Göl olurken, ikinci Tepe İlkokulu’ndan Ece Naz Türk, üçüncü ise Özel Gülerçin İlkokulu’ndan Yade Tokmak oldu. Öğrenciler ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal’dan aldı.

 

KIZILPINAR ÖĞRENCİLERİ DUYGULANDIRDI

 

Ardından, Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencilerinin bir ay süren çalışmalarının sonucu olan ‘’10 Kasım Atatürk Orotoryosu’’ sahnelendi. Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele dönemlerinin soyut bir şekilde sahneye konduğu orotoryo, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Program, orotoryonun sahnelenmesinin ardından sona ererken, protokol üyeleri, Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Demir’i hazırlamış olduğu programdan dolayı tebrik etmeyi de ihmal etmedi.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN

Foto / Ahmet KILAVUZ