Tekirdağ Atasını unutmadı

Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78.  yıl dönümü kapsamında düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Valiliği önünde çelenk töreni gerçekleştirldi.

GÜNDEM 10.11.2016 19:52:00 0
Tekirdağ Atasını unutmadı

TEKİRDAĞ HALKI ATATÜRK'Ü MİNNETLE ANDI

 

Çelenk törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Protokolü, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de yönetici ve personelleri ile tam kadro katıldı. Tekirdağlılar çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle andı.

 

ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Atatürk Anıtına Çelenk bırakıldı. Çelenk sunma töreni sonrası vatandaşlar atasına kırmızı karanfil bırakarak Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmadığını bir kez daha gösterdi. Anma programı Yılmaz İçöz Sahnesi'nde düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinliği ile devam etti. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve Balkan Araştırma Uygulamaları Merkez Müdürü Nuran Koltuk'un günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Konuşmanın ardından Tekirdağ- Süleymanpaşa Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program sahnelendi. Temsili canlandırmaların yapıldığı programda Atatürk'ün sevdiği parçalara da yer verildi.

 

Marmara Haber