En güzel güvercini seçecekler

Süleymanpaşa'da 4. Geleneksel Güvercin Festivali etkinlikleri kapsamında güvercin güzellik yarışması düzenlendi. Orta Cami Mahallesi'ndeki festival alanında düzenlenen yarışmaya 2 bin 500 güvercin tutkun

GÜNDEM 6.11.2016 19:14:00 0
En güzel güvercini seçecekler

DEĞERLENDİRMELER NEYE GÖRE YAPILIYOR?

 

Güvercin güzellik yarışmasında ırk özelliklerini en iyi taşıyan ve en bakımlı güvercin kategorisinde değerlendirme yapıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, “Güvercin bizim için bir sevda haline geldi. Güvercinleri kıyaslarken, hayvanın gelişimine bağlı olarak yüksekliği, beden genişliği, beden derinliği ölçüldü ve ayak yapısında bozukluk olup olmadığına bakıldı, buna göre puanlamalar verilir. Yarışmaya Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ve dernek tarafından seçilen güvercinseverler hakemlik yapıyor. Onların vereceği puanlar doğrultusunda derecelendirme yapılacak” dedi.

 

BU İŞ BİZİM HOBİMİZ

 

Dereceye giren güvercinlere çeşitli hediyeler verileceğini ifade eden yetkililer, “Güvercinler renk, tip, şekil ve görselliklerine göre derecelendiriliyor. Birinci olan güvercinin sahibine kupa, ikinci olana madalya üçüncü olana ise katılım belgesi verilecek. Elimizden geldiğince katılımcıları kırmamaya çalışıyoruz. Amaç birlikte ortak hareket etmek. Bu iş bizim hobimiz. Bu çok ayrı bir tutkudur” ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber