Edirne'ye çok yakışacak

Edirne Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Salonu olarak 3 Aralık 2016 tarihinde açılacak olan Tarihi Elektrik Fabrikası'nın restorasyonunda sona yaklaşıldı. Binanın bahçesi estetik bir kaplama malzemesi olan Kayr

GÜNDEM 6.11.2016 19:04:00 0
Edirne

TESCİLLİ ESERLERDEN BİRİNİ RESTORE ETTİK

 

1930 yılında İtalyanlar tarafından yapılan ve jeneratörler vasıtasıyla 1980 yılına kadar Edirne’nin elektrik ihtiyacını karşılayan Tarihi Elektrik Fabrikası işlevini yitirdikten sonra atıl durumda kaldı. Tarihi Elektrik Fabrikası binasını tekrar işlevsel hale getirmek adına çalışmalara başlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gerekli tüm izinleri alarak, tarihi binanın restorasyon çalışmalarını 20 Mayıs 2015 tarihinde başlattı.   Edirne Belediyesi olarak ilk defa tescilli eserlerden birini restore ettiklerini anlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, seçim vaatleri içinde yer alan bu projeyi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

KAYRAK TAŞIYLA KAPLADIK

 

Gürkan, Edirne Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Salonu olarak Edirne Halkı’nın hizmetine sunulacak olan Tarihi Elektrik Fabrikası’nın bahçesinin ise, estetik bir görünüme sahip ve dış etkenlere karşı oldukça dayanıklı olan kayrak taşıyla kapladıklarını ifade etti.

 

Edirne Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Salonu’yla Edirne’nin en önemli ihtiyaçlarından birine cevap verileceğini anlatan Gürkan, “Restorasyonunu gerçekleştirdiğimiz bu muhteşem bina, kültür ve sanat şehri Edirne’ye çok yakışacak” dedi.

 

Marmara Haber