Atıklar bu merkezde toplanacak

Kapaklı Belediyesi tarafından vatandaşların ev atıklarının toplanması amacıyla yapımına başlanan Atık Getirme Merkezi'nin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

GÜNDEM 2.11.2016 23:00:00 0
Atıklar bu merkezde toplanacak

13 FARKLI KATEGORİDE ATIKLAR TOPLANABİLECEK

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Merkezimize halkımız kolaylıkla ulaşabilecek. Vatandaşlar evlerinde biriktirdiği atıkları ücretsiz olarak bu tesise getirebilecek. Halkımızın taşıyamayacağı atıklar için belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ücretsiz destek verecektir. Atık Getirme Merkezimizde kağıt, plastik, cam, metal, ahşap, tekstil, kurşunlu piller, pil ve akümülatörler, flüoresan, elektrikli ve elektronik atıklar, ilaçlar, yağlar ve hacimli atıklar ile ömrünü tamamlamış lastikler olmak üzere 13 farklı kategoride atıklar toplanabilecek. Mutfak atıkları, park ve bahçe atıkları, inşaat ve yıkıntı atıkları, endüstriyel atıklar, tıbbi atıklar ile patlayıcı ve radyoaktif atıklar ise merkezimizce kabul edilmeyecek” dedi.

 

YAŞAM TARZIMIZ OLMALI

 

Atık Toplama Merkezi’nin yapılış amacı hakkında da konuşan Başkan Mandalı, “Havanın, toprağın, yüzey ve yeraltı sularının kirlenmesi ile koku ve gürültü gibi çevre üzerinde olumsuz etkiler meydana geliyor. İnsan sağlığı açısından doğrudan risk oluşturan kirlilik kaynaklarını önlemek veya azaltmak amacıyla atık yönetim sisteminde üretilen atık miktarının azaltılması, atıkların kaynakta ayrı toplanması, yeniden kullanımı, geri dönüşümü, geri kazanımı ve bertaraf edilmesini amaçlıyoruz. Atıkların kaynağında ayrı toplanmasında, taşınmasında ve atık getirme merkezlerinde biriktirilmesinde, çevre ve insan sağlığına zarar vermesini önleyecek ilgili mevzuatta belirtilen tedbirlerin alınmasını sağlayarak, atıkların çevreye karşı olumsuz etkilerini minimize edeceğiz. Çevreyi korumak ve atıklarımızı kaynağında ayrı toplamak bir sosyal sorumluluk çalışması değil, mevzuat gereği uymamız gereken günlük yaşantı tarzımız olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN