Minik Çınar yardım bekliyor

Sibel ve Yalçın Kav çiftinin 6 yaşındaki oğlu Çınar, uzun süredir kas erimesi hastalığı ile mücadele veriyor. Minik Çınar'ın hastane masraflarını karşılamakta zorlanan Kav ailesi, maddi destek

GÜNDEM 1.11.2016 18:40:00 0
Minik Çınar yardım bekliyor

Çorlu’da ikamet eden Kav ailesi, doğuştan kemik erimesi hastası olan 6 yaşındaki çocuklarının tedavisi için yardım bekliyor.

 

GEREKLİ İZİNLER ALINDI

 

Çorlu'da ikamet eden Kav ailesinin 6 yaşındaki minik çocukları Çınar, doğuştan yakalandığı SMA (kas erimesi) hastalığına karşı mücadele veriyor. Ankara’da Gazi Üniversitesi'nde yapılan son tetkiklerin ardından tedavisi için ümit ışığı doğan Çınar'ın hastane masrafları ve medikal malzemelerin pahalı olması dolayısı ile Kav ailesi Çorlu Kaymakamlığı'na müracaatta bulunarak yardım kampanyası başlatabilmek için gerekli izni aldı. Aile sosyal medya hesapları başta olmak üzere minik Çınar'ın tedavi süreci için bağış toplamaya başladı.

 

TEDAVİNİN BULUNMASI AN MESELESİ

 

Hastalığın kesin olarak bir tedavisinin bulunmadığını ifade eden Sibel Kav, "Eşim bir sünger fabrikasında çalışıyor ben ise Çınar'a evde bakmak zorunda olduğum için çalışamıyorum. Son yapılan araştırmaların ardından doktorlar tedavinin bulunmasının an meselesi olduğunu ifade ettiler. Tedavi bulunana kadar Çınar'ı yaşatmamız gerekiyor. Onun için herkesten elinden geldiğince katkı vermesini rica ediyorum" dedi.

 

2 AYDA 5 BİN TL TOPLANDI

 

Yardı kampanyalarının duyurumunu yapan change.org platformu da minik Çınar'ın tedavi bulunana kadar yaşayabilmesi için gereken fizyoterapist ve medikal ürünlerin temini için başlatılan yardım kampanyasına destek vererek, konuyu internet sşitesinden kamuoyu ile paylaştı. Şimdiye dek Çınar'ın tedavi işlemleri için 2 aylık kampanya süresince 5 bin TL toplayabildiklerini dile getiren Kav ailesi henüz Çınar'ın tedavi bulunana kadar ihtiyacı olan paranın toplanamadığı için üzgün olduklarını kaydetti. Evde makineye bağlı olarak hayatına devam eden minik Çınar'ın tek ümidi tedavisi bulunana kadar hayatta kalabilmek. Hareket kabiliyeti kısıtlı olan Çınar'ın tedavi masrafları için Kav ailesi yardım bekliyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ-Celal KARAKURT