ÇESİAD üyelerine FETÖ operasyonu

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla sabah saatlerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında beş ilde eş z

GÜNDEM 27.10.2016 11:35:00 0
ÇESİAD üyelerine FETÖ operasyonu

5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

 

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çerkezköy Ergene Havzası Sanayiciler ve İş Hayatı Derneği üyelerine yönelik 5 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonun Tekirdağ ayağında Tekirdağ’da Saray, Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde toplam 30 ÇESİAD üyesi Çorlu KOM ekileri tarafından gözaltına alındı. İstanbul, Yalova, Bitlis ve Kocaeli’nde yapılan operasyonlar kapsamında da 9 kişi gözaltına alındı.

 

ŞÜPHELİLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

 

Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan 30 FETÖ şüphelisi, sağlık kontrolü için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Aralarında ÇESİAD yönetici ve üyelerinin bulunduğu şüpheliler sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından Çorlu Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ