Kapaklı-Saray yolunun 7 yıldır bitirilemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu: Yapamıyorsanız verin biz yapalım

Kapaklı'da yıllardır bitirilemeyen Duble Yol çalışmalarını, grup toplantısında gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'

GÜNDEM 25.10.2016 15:31:00 0
Kapaklı-Saray yolunun 7 yıldır bitirilemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu:  Yapamıyorsanız verin biz yapalım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Tekirdağ’ın yol sorununa vurgu yaptı.

 

YOLU KAÇA YAPIYORSUN ARKADAŞ?

 

Grup toplantısında başkanlık sistemi, termik santraller, iş kazaları, ekonomi ve terör gibi birçok konuda açıklama yaparak AK Parti hükümetini eleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünü de Tekirdağ’da yıllardır bitirilemeyen Kapaklı-Saray Duble Çevre Yolu ve Tekirdağ-Hayrabolu yoluna ayırdı. Genelde siyasal iktidarların yol ve köprü yapmakla övündüğünü kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Dünyada yol yapmayan, köprü yapmayan hiçbir iktidar yoktur. Hepsi yol yapar, köprü yapar. Hepsi kendine göre bir şeyler yapar. Yol ya da köprü yapmanın ötesinde bir sorun var. Nedir o? Yolu kaça yapıyorsun arkadaş? Köprüyü kaça yapıyorsun? Elin oğlu 1 Lira’ya yapıyorsa sen 5 Lira’ya neden yapıyorsun? Sorun budur aslında” dedi.

 

TEKİRDAĞ-HAYRABOLU YOLU 11 YILDIR BİTMİYOR

 

AK Parti Hükümeti’nin her zaman yol ve köprü yapmakla övündüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bu siyasal iktidar, Tekirdağ’a gelince orada duruyor. Vergi ödemede Türkiye sıralamasında 8’inci olan Tekirdağ, yatırımlarda ise en son sırada yer alıyor. Sarak - Kapaklı yolu, 18 kilometrelik bir yol. Fakat 7 yıldır bitirilemiyor. O yoldan gittim birkaç kere. Hani dersiniz dağ vardır, tünel vardır, o nedenle bu yol zor yapılır… Öyle bir şey de yok. Zaten Trakya’yı biliyorsunuz. Yol 7 yıldır bitmiyor. Tekirdağ-Hayrabolu yolu 11 yıldır bitmiyor. Şimdi ben Sayın Binali Yıldırım’a çok açık bir çağrı yapıyorum. Sayın Başbakan, sizden istirham ediyorum. Bu iki yolun yapımını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’na devrediniz. O yolu yapacağız, hizmete açacağız. Çünkü CHP’li belediyeler bunu yaparlar” dedi.

 

SÖZÜMÜZ SÖZ

 

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Bizim belediye başkanımız bu yolları yaparken, her kilometresini kaça yaptığını, kaça mal ettiğini de Tekirdağ halkıyla paylaşır. Siz bitiremiyorsunuz. Bitiremeyebilirsiniz, itirazımız yok. Ödenek eksik olabilir. Başka sorunlar olabilir. Ama biz size söz veriyoruz. Bu yolları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi en kısa sürede bitirip hizmete açacak. Tek isteğimiz var. Bu yolları Büyükşehir Belediyesi’ne devredin. Yol yapımı yetkisini verin. Göreceksiniz o yollar kısa süre içerisinde yapılacak. Neden? Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Çünkü biz verdiğimiz sözün arkasında dururuz. Nasıl asgari ücret bin 500 Lira olacak diye seçim meydanlarında söyledik ve bütün CHP’li belediyelerde asgari ücreti bin 500 Lira yaptıysak, bu yolu da yapacağız. Sözümüz söz.”    

 

Haber / Ahmet KARDEŞ