Emrah Meloğlu Radyo Haber'e konuk oldu

Trakya Bökgesi'nin yetiştirdiği ender seslerden biri olan Emrah Meloğlu, dün saat 11.00'da Radyo Haber'de gazeteci Şaban Kardeş'in konuğu oldu. Yapılan söyleşide yeni çıkan anahtar isimli albümünün; ?

GÜNDEM 24.10.2016 20:30:00 0
Emrah Meloğlu Radyo Haber

DAHA ÖNCE DEMET AKALIN'A SUNULDU

 

Radyo Haber'in konuğu olan Emrah Meloğlu düzenlenen canlı yayında kendisi ve yeni çıkan albümü hakkında bilgiler verdi. 8 şarkının yer aldığı anahtar isimli albümün 'Sorma' adlı şarkısının daha önce Demet Akalın'a Funda Şen tarafından sunulduğunu ifade eden Meloğlu, “Şarkımız dinleyicilerden tam puan aldı. Albümde yer alan 8 şarkının 6'sının söz ve bestesi Funda Şen'e ait” dedi. Anahtar isimli albümün 2 yıllık bir süreç sonrası ortaya çıktığını dile getiren Meloğlu, mutlu olduğunu ve dinleyicilerden olumlu geri dönüşler aldığını ifade etti.

 

EVDE TEMİZLİK YAPARKEN ŞARKI YAZDIM

 

Bir okulda sınıf öğretmenliği yapan ve 15 yıldır söz ve beste yazarlığı yapan Funda Şen'in yazdığı şarkılarla kendisine büyük katkı sunduğunu belirten Meloğlu, "Son 1 yılda Funda Hanım ile birlikte iyi işlere imza attık. Albümde yer alan şarkıların yanı sıra o şarkıları yazarkenki ruh halini benim sahnede yansıtabilmem için şarkının öyküsünü, içtenliğini bana öyle bir işledi ki aynı hisleri paylaşarak, sahnede kendimden geçerek seslendiriyorum. Bana katkıları büyüktür" dedi. Söz ve beste yazarlığının tamamen bir yetenek işi olduğunu kaydeden Funda Şen," Söz ve müzik birbirinden ayrılamaz. Müziğin üzerine hiç söz yazmadım, belki müzik sonradan değiştirilebilir ama sözlerde oynama yapamazsınız. İkisi bir bütündür, bu bütünü korumak gerekir. Anahtar adlı şarkıyı evde temizlik yaparken yazdım, o esnada aklıma geldi ve hemen koşup kağıdı kalemi elime alarak yazdım" dedi.

 

İKİNCİ KLİP İÇİN MEKAN BAKILIYOR

 

Funda Şen'in kendisine tavsiyesi üzerine söz ve beste yazarlığına da başladığını kaydeden Emrah Meloğlu, "Bana sende yazabilirsin bir kez olsun dene dedi. Yazdım ve arkadaşlarıma sundum, Funda Abla da çok beğendi. Geri dönüşler harika" diye konuştu. Sosyal medyayı yeteri kadar etkin kullanmadığını ifade eden Meloğlu, buna rağmen dinleyicilerden gelen tepkilerin kendisini mutlu ettiğini ve albümünün müzik marketlerdeki satışının git gide arttığını kaydetti. Dinleyicilerden gelen eleştirilere kulak verdiğini ve kendisine yönelen fikirleri dikkate aldığını ifade eden Meloğlu, ikinci klibi için tarihi önemi bulunan İstasyon mevkiini kullanabileceğini belirterek, "Bunu söylemek istemiyorum. Sürpriz olsun, Çerkezköy'ü tanıtacak ifade edecek güzel bir klip ile müzikseverlerin karşısında olacağız. Henüz yer hakkında net bir karar yok" dedi.

 

KARADENİZ ŞARKISI SESLENDİRDİ

 

15 yıldır söz yazarlığı yaptığını ifade eden Funda Şen ise üniversite yıllarından itibaren şarkı sözleri yazdığını ve Emrah Meloğlu'nun çıkış parçası olan Sorma isimli şarkının daha önce Demet Akalın'a sunulduğunu ve beğeni aldığını dile getirdi. Funda Şen, şarkıların içersinde geçen duygu selinin ses sanatçısı tarafından aktarılabiliyor olmasının önemli olduğunu söyledi. Üniversite yıllarında yurtta kalırken bahçede bir kirpi gördüğünü ve ardından ilk çalışmasının o esnada gerçekleştiğini aktaran Şen, "Bazen bir arkadaşımın yaşadığı bir olayı da yazabiliyorum. Çünkü yaşananlardan etkileniyorum" dedi. Emrah Meloğlu dışında sadece Demet Akalın'a söz ve beste verdiğini dile getiren Şen, son olarak Emrah Meloğlu için Karadeniz yöresine ait bir şarkı yazdığını söyledi. Ardından Meloğlu, canlı yayın esnasında Karadeniz yöresine ait o şarkıyı okudu.

 

17 KASIM'DA GALA YAPILACAK

 

Adanalı olduğunu ama Trakya Bölgesine faydası dokunacak her türlü işin yanında olacağını kaydeden Meloğlu, "Bölgemizin gerek tanıtımı gerekse ön plana çıkartılması için buraya gereken önemi vereceğiz. Müzik marketlerde albüm satışına baktığımızda en çok Trakya bölgesinde satış olduğunu görüyoruz. Ben buradan çıktım ve Trakya'ya gereken önemi vermezsek eğer bu nankörlük olur. 17 Kasım'da Kapaklı'da, Hawthorn Suites By Whyndam Otel'de, saat 20.00'da albüm tanıtımı için gala düzenleyeceğiz. Galaya sürpriz sanatçılar da katılacak. Trakya halkı eğlenmeyi ve ağlamayı sever. Halkın benden ne istediğini biliyorum. Sahnelerime baktığınızda albümde yer alan şarkılarımın dışına çıktığımı görebilirsiniz, hatta orkestram ile bazı düğünlerde halkımızı eğlendiriyoruz. Oyun havaları tam bana göre, özellikle gırnata diye tabir edilen klarnet müziklerine bayılıyorum. Duyulduğu anda insanı harekete geçiren şarkılar, bu şarkılar değil midir?" dedi. Program, Emrah Meloğlu’nun, 'Sorma' isimli şarkısını seslendirmesi ile sona erdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

Foto / Celal KARAKURT