Esnaf sitem etti

Özcan Sokak esnafı yol çalışmalarından dolayı iş yapamadıklarını dile getirdi. Kendi istekleri sonrası Çerkezköy Belediyesi'nin harekete geçmesiyle başlayan çalışmalardan yakınan esnaf, projeni

GÜNDEM 20.10.2016 19:09:00 0
Esnaf sitem etti

İLERİ DE SEFASINI SÜRECEĞİZ

 

Özcan Sokak esnafı, kendi talepleriyle başlayan trafiğe kapalı sokak çalışmaları konusunda Çerkezköy Belediyesi’ni esirgedi. Yapılan çalışmalardan olumsuz etkilendiklerini ve bunu beklemelerine rağmen mal indirip bindirmede zorluk yaşadıklarını belirten esnaf dert yandı. Afacan Çiçekçilik yetkilisi Yıldıray Nalbantoğlu, "Çalışmalar başladı şimdi cefasını çekiyoruz. Sokak çamur içinde olduğu için vatandaşlar sokağa girmek istemiyor ama sokağın tüm çalışmaları bittikten sonra sefasını süreceğimizi düşünüyorum" ifadelerinde bulundu.

 

İŞLER DURMA NOKTASINA GELDİ

 

Oscar Bilgisayar işletmecisi Hüseyin Seymen ise "Esnafın işleri durma noktasına geldi. Sokağın hali ortada. Bu haldeyken zorunda olmayan kimse sokağa giriş yapmak istemez. İşlerimizde yaşanan bu düşüşü bekliyorduk, bazı esnaflarımız mal indirip bindirmek zorunda. Bürolardan ziyade nakliye işi yapılan işletmeler çok zor günler yaşıyor" diye konuştu.

 

PLANLAMA VE ZAMANLAMA HATALI

 

Birsen Mühendislik işletmecisi İlker Birsen ise çalışmaların yanlış zamanda başladığını ve planlamada sorunlar olduğunu dile getirdi. Projenin tamamlanma süresi ile ilgili yetkililerden afaki cevaplar aldıklarını dile getiren Birsen, kato aracının kazısı sonrası bir çok alt yapı hizmetinde aksaklık yaşandığını belirterek, "Çalışmaları destekliyoruz lakin yapılış şekli ve zamanla konusunda hatalar olduğunu düşünüyorum. Esnafın çoğu durumdan şikayetçi. Çalışmaların başlangıcında alt yapı hizmetleri sekteye uğradı. Çalışmalar yağışlı havalara denk geldiği için sokak çamurdan geçilmiyor. Esnafın mal indirip bindirmesi için bir alternatif yaratılmadı. Ben araca mal yükleyemiyorum. Daha dün bir kadın çamurun içine kapaklandı. Yayalar için bir yürüyüş alanı yapılabilirdi, yapmadılar" dedi.

 

MAĞDUR OLDUK

 

Mater Ayakkabıcılık işletmecisi Elif İnanç de zamanlamanın hatalı olduğunu düşünenlerden. İnanç, "Çalışma yapılıyor ama zamanlama hatalı. Her yer çamur içinde. Esnaf çamurla boğuşuyor adeta. Yayalar için alternatif bir yürüyüş alanı yapılabilirdi. Çalışmaların yazın yapılması gerektiği görüşündeyim. Gerçekten esnaf çok istedi fakat bu derece mağdur edilmemesi gerekirdi" şeklinde konuştu.

 

KİMSE ÇAMURDA YÜRÜMEK İSTEMİYOR

 

Bronze Kafe yetkilisi Erdem Şahin ise yaptığı açıklamada, "Projenin ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Yakın zamanda bitmesini umuyoruz gerçekten çünkü müşterilerimiz sokağa girmek dahi istemiyor. Çamur içinde kimse yürümek istemiyor. İşlerimiz de bi düşüş yaşandı ama ileride çalışmalar bitince sokağımız çok güzel olacak" ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Celal KARAKURT