Dodurka'dan Sokak Köpekleri sorununa ilginç çözüm

Sahipsiz köpeklerin sokak koşullarında kötü şartlarda yaşadığına dişkkat çeken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, "Bundan hem kendileri hem de in

GÜNDEM 19.10.2016 20:39:00 0
Dodurka

HEKİM SAYISI YETERLİ DEĞİL

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun ve beraberindeki heyet, sahipsiz köpeklerle ilgili çalışmalarını paylaşıp görüş alışverişinde bulunmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka’ya ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Dodurka, “Köpekler evcil hayvanlardır ve yaşam yerleri sahiplerinin yanıdır. Bir yığın köpek, sokak koşullarında ıstırap içerisinde yaşamak zorunda kalmakta, netice de bundan hem kendileri hem de insanlar zarar görmektedir. Bu olumsuz koşulların üstesinden gelmenin tek yolu topyekün bir kısırlaştırma kampanyasıyla köpeklerin aşırı çoğalmalarının önüne geçmektir. Bu konuda da belediyeler arasında mutlaka işbirliği yapılmalıdır. Tekirdağ’da ilçe belediyelerimize kısırlaştırma istasyonları kurmalarını önerdik. Şu an Çorlu, Süleymanpaşa ve Çerkezköy’de bu işlemlerin yapılabileceği fiziksel olanaklar var, ancak çalıştırılan hekim sayısı yeterli sayıda kısırlaştırma yapmaya uygun değil” dedi.

 

SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN BİR BAKIMEVİ YAPACAĞIZ

 

Yeterli sayıda hekim çalıştırmanın, ilçe belediyelerinin bütçeleri açısından mümkün görünmediğine dikkat çeken Dodurka, “Yakında Ergene ve Malkara’da da birer istasyon açılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak şu an kamulaştırma işlemleri tamamlanmakta olan 100 dönümlük bir arazi üzerine, sokakta yaşayamayacak durumdaki köpeklerin mümkün olduğunca yeşillikler içerisinde yaşayabileceği bir bakımevi yapacağız. Burada kurulacak hastane günlük olarak en az 100 köpeğin kısırlaştırılabileceği bir kapasiteye sahip olacak. Bakımevinin inşaatı 2017 yılı yatırım planına alındı. Bu tamamlanana kadar kısırlaştırma işlemi için gerekirse İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar da yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ