Seyirci kalamayız

Çorlu'da 732 dönümlük alanda 4. sınıf maden işletme ruhsatı alınması sonucu yöre halkının yaşadığı tedirginlik üzerine toplantı düzenleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başk

GÜNDEM 16.10.2016 21:37:00 0
Seyirci kalamayız

800 TON GÜBRELEME YAPTIK

 

Albayrak’ın başkanlık ettiği toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka ve M. Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Soner Ergin, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Halim Orta, Hukuk Müşaviri Avukat Meltem Başa,  Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, TESKİÇevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt ve AvukatOrhan Perçinlioğlu katıldı. İşletme ruhsatı alınan alanda yaklaşık 506 dönüm mera bulunması nedeniyle çevreye yansıyacak olumsuz sonuçların değerlendirildiği toplantıda konuşan Başkan Albayrak, “Belediye Başkanlığımızın tarım ve hayvancılığa destek programlarından biri de ‘Mera İyileştirme Proje’mizdir. Hayvancılığa destek olmak amacıyla 34 mahallemizde yaptığımız mera iyileştirme çalışmalarında 800 ton gübreleme yaptık” dedi.

 

ÜRETİCİLERİMİZ MAĞDUR EDİLMEMELİ

 

Kadir Albayrak şöyle devam etti: “Seymen Mahallesi’nde bulunan 506 dönüm mera bu bölgede hayvancılık yapan üreticilerimiz için önemli bir geçim kaynağıdır. Maden işletmeciliği nedeniyle üreticilerimizin mağdur olmasına seyirci kalamayız. Yine aynı proje içerisinde yer alan Türkmenli Göleti ise bölgemizde ihtiyaç duyulan içme suyu ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yere sahiptir. Toplam 732 dönüm alanın maden işletmeciliğine tahsis edilmesi önemli bir doğal kaynağın ve tarım alanının bölge halkımızın elinden alınması demektir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak çevrenin korunması ve doğal kaynakların bölge halkımızın geliri ve ihtiyaçları için kullanılmasının takipçisi olacağız.” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ