Avukatlara FETÖ operasyonu

Tekirdağ merkezli yürütülen FETÖ operasyonu kapsamında Tekirda ve Çorlu'da bazı kurum avukatlarının da aralarında bulunduğu 10 avukat gözaltına alınırken bazı avukatlarında bilgisine başvuruluyor.

SİYASET 15.10.2016 16:57:00 0
Avukatlara FETÖ operasyonu

MESLEKTAŞLARINA GÖRE 10 BAROYA GÖRE 5 GÖZALTI

Eli kanlı terör örgütü FETÖ'ye yönelik soruşturmalar yurt genelinde sürerken Tekirdağ merkezli operasyon kapsamında 10 avukat göz altına alındı.

Aaralarında bazı kurum avukatlarının da bulunduğu operasyon kapsamında Tekirdağ merkezden 3 avukat Çorlu'dan ise 2 avukat soruşturma kapsamında göz altına alındığı Tekirdağ barosu tarafından da doğrulanırken bu sayının 10 değil 5 olduğu ifade edildi.

Tekirdağ ve ilçelerinde yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında baroya balı 5 avukatın göz altına alındığını doğrulayan Tekirdağ Baro Başkanı avukat Erhan Sezer konuya ilişkin soruşturmanın selameti acısından durum netleştikten sonra Pazartesi günü resmi bir açıklama yapabileceklerini belirtirken diğer 5 avukatın ise hangi ilçelerden olduğu şuan için belirsizliğini korurken, operasyon kapsamında Çerkezköy'den hangi avukat yada avukatların gözaltına alındığı netlik kazanmadı.

ÇESİAD ÜYELERİ EMNİYETE DAVET EDİLİYOR

FETÖ'nün 17 - 25 planı öncesi Çerkezköy'ün prestişli STK'larının başında gelen ÇEDİAD'ın yöneticilerine yönelik sürdürülen soruşturmada sona gelen Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı bu günlerde ise yine ÇESİAD'a üye olan bazı iş adamları ve iş kadınlarını emniyete davet edilerek bu yapıya neden ve nasıl bulaştıkları kime yada kimlere ne karşılığı ne verdiklerine ilişkin sorulara cevap bulabilmek için ifadelerine başvuruluyor.

 

Marmara Haber / Şaban KARDEŞ