Kuş, kolları sıvadı

Kırklareli Kavaklı Açık Hava Cezaevi'nden 1 haftalık izin alan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilçiler Esnaf Odası Eski Başkanı Yaşar Kuş, şoför esnafı ile buluştuğu kahvaltıda Tekirdağ

GÜNDEM 14.10.2016 21:48:00 0
Kuş, kolları sıvadı

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞTIM

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda 19 yıl başkanlık yaptığını belirten Yaşar Kuş, “Görev süremde hakkımdaki ‘Evrakta sahtecilik’ iddiasıyla Mart 2016’dan beri ceza evinde cezamı çekiyorum. Benden sonra çok sevdiğim ağabeyim Mustafa As’ın oda başkanlığı görevine getirilmesi beni çok mutlu etti. Odamızın emin ellerde olmasından büyük bir memnunluk duyuyorum. Bu arada zor günlerimde beni 2 kez ziyarete gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay ve diğer dostlarıma da teşekkür ediyorum. 6 ay içinde bin 800 adet mektup yazan can arkdaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi. 19 yıl boyunca şoför esnafının sıkıntılarının özümü için gece gündüz demeden çalıştığını belirten Kuş, “Servisçi arkadaşlarım basın açıklamalarında benden söz etmiyorlar. Bu beni üzüyor. Başkanlığımın 7-8 yılında servisçi arkadaşların sorunlarının çözümü için mücadele verdim” ifadelerini kullandı.

 

O BİZİM İİLALEBET KARDEŞİMİZ VE BAŞKANIMIZDIR

 

Ceza evinde boş durmadığını söyleyen Yaşar Kuş, “Arkadaşlarım Tekirdağ Servisçiler Odası kurmam için benden talepte bulundu. Kimse merak etmesin. Tekirdağ Servisçiler Odasını 45-50 gün içinde kuracağız. Servisçi meslektaşlarımız plakalarını makul fiyatlarla satmasın. Biraz sabretsinler. Nasıl 2 milyona bir minibüs hattı satılıyorsa, bizim servis hatlarının fiyatı onlardan daha yüksekir. Her gün 25 oda başkanımızla görüşüyorum. Tekirdağ Servisçiler Odası Kurulması için maddi manevi destek vermeye hazır olduklarını belirtiyorlar” diye konuştu.  2014 yılında yapılan Türkiye Servisçiler Çalıştayına başkanlık eden Selahattin Tokgöz ise Yaşar Kuş’un kısa süre içinde yanlarında olması temennisinde bulunarak, “Bugüne kadar yaptığı katkılardan dolayı kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugüne kadar yaptığı tüm icraatları şoför esnafı için oldu. Her zaman onun arkasındayız. Yaşar kardeşim bugün ceza evinde, yaptığı insanlığın cezasını çekmektedir. O bizim iilalebet kardeşimiz ve başkanımızdır. Servisçiler odası kurulması için bize vereceği destek nedeniyle de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ