Utançla ve boynu bükük giriyoruz

11 Ekim Dünya Kız Çocukları günüyle alakalı olarak konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, "Uluslararası camiaya kabul ettirdiğimiz bu güne utançla ve boynu bükük giriyoruz. Bugün Tü

GÜNDEM 11.10.2016 21:17:00 0
Utançla ve boynu bükük giriyoruz

BOYNU BÜKÜK GİRİYORUZ

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Çocuk yaşta ve zorla evlendirilen, eğitim hakkından tam olarak yararlandırılmayan, tacize ve tecavüze kurban edilen kız çocukların günü bugün. Büyüdüklerinde de aynı şiddet sarmalının mağduru haline getirilen, hayatın her alanında ayrımcılığa uğrayacak olan kız çocuklarının günü bugün. Uluslararası camiaya kabul ettirdiğimiz bu güne utançla ve boynu bükük giriyoruz.

Bugün Türkiye’de kutlanılacak bir gün değil, başımızı bir kez daha ellerimizin arasına alıp düşüneceğimiz gündür” ifadelerine yer verdi.

 

AYRIMCI BİR DİL KULLANILIYOR

 

Milletvekili Yüceer konuşmasının devamında ise, “Bugünün Türkiye, Kanada ve Peru tarafından BM’ye ‘Kız Çocukları Günü’ olarak kabul ettirilmiş olması kız çocuklarının ülkemizde dezavantajlı doğdukları, dezavantajlı büyüdükleri gerçeğini değiştirmiyor. Ne yazık ki ülkemizde kız çocukları geleneğin baskısı altında yaşamak zorunda kalıyorlar. Nesillerdir süren eşitsizliğin kurbanı oluyorlar. Kız çocukları, çocukluklarından mahrum bırakılarak büyüyorlar. Kız çocuklarının yarınlara daha güçlü hazırlanmasını sağlamak ve çocuk yaşta evlilikleri önlemek yerine, iktidar ısrarla kız çocuklarının dezavantajlı durumunu körükleyecek kararlara imza atıyor. Lisede okuyan kız çocuklarının evlenmesinin yolunu açıyor. Ders kitaplarını çağdışı cinsiyetçi söylemler ile dolduruyor. Kız çocuklarının kıyafeti üzerinden ayrımcı bir dil kullanıyor” dedi.

 

AYRIMCI TUTUMDAN UZAKLAŞMAK GEREKİYOR

 

Kadının eğitim hakkına, geleceğine saldıran siyasi iktidarın, erkek ve kız öğrencilerin aynı merdivenden yürümemesi, aynı bankta oturmaması gibi çarpık bir anlayışı sahipleniyor diyerek konuşmasını sürdüren Candan Yüceer, “Kız çocuklara yönelik cinsiyetçi bakış açısının ortadan kaldırılmasının amaçlanması gerekirken iktidar aksine bir tutumla cinsiyetçi bakış açısını körüklüyor.

 

Eğer kız çocuklarımıza hak ettikleri güzel bir hayat ve yaşanabilir bir gelecek vereceksek önce bu cinsiyetçi ve ayrımcı tutumdan uzaklaşmak gerekiyor. Çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının, çocukluklarını tam olarak yaşayacağı bir dünya özlemiyle 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutluyorum” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ