Albayrak İyi Niyet Bildirgesini imzaladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı arasında Ulusal Kalite Hareketi (UKH) İyi Niyet Bildirgesi imzalandı.

GÜNDEM 7.10.2016 20:37:00 0
Albayrak İyi Niyet Bildirgesini imzaladı

KALDER 25 YILI GERİDE BIRAKTI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi'nde gerçekleşen KalDer Üyeliği Sertifika Takdimi ve Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi İmza Törenine Genel Sekreter Oral Karakaya'nın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, bazı daire başkanları, Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve KalDer yetkilileri katıldı. Kamu sektöründe kalite bilincinin hızla artmasının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyleyen KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, 25 yılı geride bırakan KalDer'in sahip olduğu çeyrek asırlık tecrübeyle kalite yolunda mesafe katetmek isteyen şirket ve kurumlar için önemli bir rehber olduğunu belirtti.

 

2 BİN 300 ÜYELİ BAĞIMSIZ BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR

 

KalDer'in edindiği tecrübeyle özellikle eğitim ve organizasyon alanında önemli bir olgunluğa ulaştığını ifade eden Buket Eminoğlu Pilavcı, “KalDer, 24 yıldır Türkiye Mükemmellik Ödülleri'ni, 25 yıldır ise Kalite Kongresi'ni gerçekleştiren 4 şubesi ve 3 temsilciliği ile kalite yönetiminin yayılım ve paylaşımını kesintisiz sağlayan 2 bin 300 üyeli bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur. Yerel ekonomilerin gelişiminde önemli bir role sahip olan belediyelerde sürdürülebilir ve rekabetçi kalkınma anlayışının yaratılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. KalDer olarak bu konudaki hassasiyetimizi Anadolu'daki bölgesel yayılım planımızla sürdürme gayretimiz önümüzdeki dönemde de devam edecektir" diye konuştu.

 

HEPİMİZİN İDEALLERİ BİR

 

Mükemmeliğe birçok noktada ulaştıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Ancak daha ulaşacağımız yerler var. Bugün başlatmış olduğumuz kalite yönetim sistemleri programında belgeleri alacağız. Bu belgeleri almak değil yaşamak çok önemli. Büyükşehir Belediyesi personelinin bundan kendine görev çıkarması gerekiyor. Hepiniz dersinizi iyi çalışın. Biz bunun en üst kademesi olan mükemmellik ödülünü 912 gün sonunda alacağız. Geldiğimiz nokta gurur vericidir. Büyük aşamalar kaydettik, çok hızlı çalışma sistemi içinde olmamız gerekiyor. Bu belgeyi almak ve korumak çok önemli ama mükemmelliği yakalamak daha da önemli. Hepimizin idealleri bir, hepimizin hedefi Tekirdağ’ı Türkiye'nin en iyi Büyükşehir Belediyesi yapmaktır" dedi.

 

EFQN MÜKEMMELLİK MODELİNİ ESAS ALINACAK

 

İmzalanan bildirge ile KalDer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye'nin EFQM (European Foundation for Quality Management - Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı)  Mükemmellik Modelini esas alarak öz değerlendirmeyi sürekli bir gelişim aracı olarak kullanmasını destekleyecek. Bu bağlamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tüm çalışanlarında ortak bilinç yaratmak hedefiyle mükemmellik yolculuğu haritasını öncelikle Yöneticilerinin ve Proje Ekibi'nin yer alacağı KalDer ile gerçekleştireceği programda duyuracak.

 

Haber / Mehmet AYAN