Mükellefler için büyük fırsat

Tekirdağ Vergi Dairesi uzmanları tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programda 6736 Sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu gereğince kanundan yararlanmak iste

GÜNDEM 6.10.2016 21:14:00 0
Mükellefler için büyük fırsat

ÇAĞRILARIMIZI YAPTIK

 

Seminere Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner ve Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, Tekirdağ Vergi Dairesi Grup Müdürü İbrahim Koç, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sifil, serbest muhasebeci ve mali müşavirler ile vergi mükellefleri katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi olduğu kadar ülkenin ekonomik anlamda da çökertilmesine yönelik bir operasyo olduğunu belirten Kozuva, “Türkiye Cumhuriyeti devleti, milletiyle birlikte bu hain kalkışmayı püskürttü. Hayatın normal akışını sağlamak üzere bir dizi ekonomik ve sosyal tedbirler aldı. Bu kapsamda iş dünyası da kendi içinde bazı tedbirler aldı ve almaya devam etmektedir. Oda olarak ilgili yasa gereği üyelerimizin geçmiş borçlarını yapılandırmaya yönelik çağrılarımızı yaptık” dedi.

 

BU FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRMEK GEREKİR

 

Süleyman Kozuva şöyle devam etti: “Bu tür yapılandırmaların, böylesi olağanüstü durumlar sebebiyle, ekonomik kriz yaşayan veya yaşama riski olan firmalar için bir fırsat olduğunu biliyoruz. Bu fırsatları iyi değerlendirmek gerekir. Bölgemizdeki ticaret ve sanayi kuruluşlarımızın, esnaf ve sanatkârımızın, vergi borçlarını yapılandırma sürecini iyi bir fırsat olarak değerlendireceğine inanıyoruz” dedi ve tüm bu süreci yakından takip eden Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner’e de gösterdiği ilgi için teşekkür etti.

 

1. VE 2. TAKSİTİN ÖDENMESİ ŞARTI VAR

 

Kanundan yararlanmak isteyen vergi mükelleflerinin Ekim ayı sonuna kadar başvuru yapması gerektiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner ise “Kanun vergi borçluları için birçok avantaj getiriyor. Bu avantajlardan mükelleflerinin yararlanmalarını istiyoruz. Yasadan yararlanmak isteyen mükelleflerin 31 Ekim tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Söz konusu kanun için hem bakanlık, hem de Gelir İdaresi Başkanlığı çeşitli tanıtımlar düzenliyor. Kanunun getirdiği haklardan faydalanmak için 1. ve 2. taksitin ödenmesi şartı var” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ