Spor Kulüplerine müjde

Çerkezköy'deki spor kulüplerinin kullanımına sunmak amacıyla İstasyon Mahallesi'nde 29 Ekim Spor Kompleksi yanına yapılması planlanan yeni futbol sahası için çalışmalar başladı. Çalı

GÜNDEM 3.10.2016 20:30:00 0
Spor Kulüplerine müjde

DAHA ÇOK EKSİĞİMİZ VAR

 

2015 yılı içinde hizmete açılan 29 Ekim Spor Kompleksi’nin ardından ilçedeki spor yatırımlarına devam eden Çerkezköy Belediyesi, daha sonra da 29 Ekim Spor Kompleksi’nin yanına futbol sahası yapmaya karar verdi. İlçedeki spor kulüplerinin antrenman yapacak alan bulamadığına dikkat çeken Başkan Akay, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en önemli yolu spordur. Dolayısıyla bizlerin gençlerimize spor yapabilecekleri alanlar oluşturması gerekiyor. Bu nedenle bu futbol sahasının yapılmasına karar verdik. Fakat tek başına bu saha da spor konusundaki eksikliklerin giderilmesine yeterli olmayacaktır” dedi.

 

YILSONUNA KADAR BİTECEK

 

Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile birlikte çalışmaları incelemek üzere alana giden Başkan Akay, “İlk etapta alan düzenleme çalışmaları yapıldı. Ekiplerimiz bu işlemlerin ardından saha hatı atacak. İçinin doldurulup suni çim serme işlemlerinin ardından ise sahanın etrafına tel örgü çekilecek. Futbol sahamız 109 metre uzunluğunda 72 metre genişliğinde olacak. Yine 500 seyirci kapasitesine sahip tribün inşa ederek dört köşesini dev projektörlerle aydınlatacağız. Spor kompleksinde hakem odası, erkek soyunma odası, kadın soyunma odası, erkek tuvaleti ve kadın tuvaletleri yapılacak. Amacımız yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlayıp, sahayı kulüplerimizin kullanımına açmaktır” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ