Destek yemeği ilgi görmedi

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Çorluspor 1947 Kulübü tarafından düzenlenen özel geceye katılımın düşük olması, kulüp yönetimini ve protokolü üzdü. Şölen Event Garden'da düzenle

SPOR 28.09.2016 20:48:00 0
Destek yemeği ilgi görmedi

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK SPOR KULÜBÜ OLMALIYIZ

 

Çok daha yüksek bir katılım beklediklerini söyleyen Kulüp başkanı Umut Güngör, “Çorluspor’un ve diğer spor kulüplerinin sorunları ortada. Biz 55 ilden büyük bir ilçeyiz. 300 bine yaklaşan nüfusumuz, sadece 18 bin liseli gencimiz var. Genciz, dinamiğiz, heyecanlıyız. Artık yeter diyoruz. O sene bu sene diyoruz. Binleri arkamıza alarak, gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, hafta sonu insanlarımıza, 7’den 7’e herkese hitap ederek Çorluspor 1947’nin profesyonel liglere çıkmasını istiyoruz. Neden Süper Lig’de top koşturan bir Akhisar, bir Alanya olmayalım? Bizim neyimiz eksik? Trakya’nın en büyük spor kulübü olmalıyız. Birçok Süper Lig takımından daha eski bir tarihimiz var. Sizlerin maddi destekleri ile bunları başarabiliriz. Bizi sorgulayın, denetleyin. 200’e varan futbolcu topluluğumuzla sağlıklı ve zeki nesiller yetiştirebilmek için çabalıyoruz. Ne acı ki amatör ligdeyiz. Federasyonumuzdan statü gereği yeterli destek yok. İddia’dan destek yok. Neyimiz var, Çorlu sanayicisi, işadamı esnafı, sanatkarı, genci, çocuğu var. Çorlu aşkı, Çorluspor 1947 aşkı var” dedi.

 

KARAMSAR OLMAYA GEREK YOK

 

Katılımın az olmasının kimsenin moralini bozmaması gerektiğini söyleyen Ünal Baysan ise “Maalesef vatandaşlarımız, bazı şeyleri daha sonra anlamaya başlıyor. Spor yöneticiliği çok zor ve ulvi bir görev, hiçbir beklentin olmadan, işinden, çoluğundan, çocuğundan tatilinden, parandan fedakarlık yaparak yönetici oluyorsun. Gençlerimiz kötü alışkanlıklara başlayacaklarına maça gelerek hep beraber ortak bir duyguda birleşsinler. Yıllardır belediye başkanlığı yapıyorum. Çorluspor başkanlığı da yaptım. Gelecekte çok güzel hizmetler olacağına inanıyorum. Kimse moralini bozmasın. Çorlu Belediyesi olarak spora destek veriyoruz. Yüzme havuzumuz yapıldı. Önümüzdeki günlerde Trakya bölgesinin en büyük tenis kortunu açıyoruz. Çorlu’ya 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonunun temelini atıyoruz. Karamsar olmaya gerek yok” diye konuştu.

 

TÜM SPOR TAKIMLARIMIZI DESTEKLEMELİYİZ

 

Hedeflerinin Çorluspor 1947 kulübünü üst liglere çıkarmak olduğunu söyleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ise “Bu geceki davetiye sayısı 560 idi. Fakat gelen kişilere baktığımızda bu rakamın çok çok aşağılarındayız. Spor, şehirlerin tanıtılmasında çok önemli bir faktördür. Çorluspor bugüne kadar 4 kez 3. ligde futbol oynadı ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etti. Geçen hafta Çorlu General Basri Saran Stadyumunda oynanan maça gittik. Stadımızın seyirci kapasitesi 5 bin 300 kişi ve hafta sonu tüm tribünler doldu. Bizler Çorluspor1947 takımına sahip çıkmak istiyoruz, takımımız için bir şeyler yapmak istiyoruz. Çorlu’daki diğer takımları da desteklememiz gerekiyor. Sadece Çorluspor 1947’yi değil tüm spor takımlarımızı desteklemeliyiz. Bu kapsamda Çorlu’ya uzun yıllardır yatırım yapmış ve sanayicilik yapan iş adamlarımızla birlikte olmalıyız. İnşallah takımımızı ikincil lige çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

 

SÖZ KONUSU ÇORLU İSE GERİSİ TEFERRUATTIR

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “1947 yılında kurulan 70 yıllık büyük bir çınara sahip çıkmak tüm Tekirdağlıların görevidir. Milletimiz, devletimiz büyük bir mücadelenin içinde. 15 Temmuz darbe girişimi sonunda milletimizin nasıl bir araya geldiğini gördük. Çorlu’da ve Tekirdağ’da yaşayan bizler istersek tüm değerlerimize sahip çıkarız. Çorluspor 1947 takımımıza da sahip çıkarız. Biraz önce protokol masasında bunları konuştuk. Bizler farklı siyasi parti mensuplarından olabiliriz. Fakat söz konusu Tekirdağ ve Çorlu ise gerisini teferruat olarak kabul ettik. Bu akşamki az sayıdaki katılım ile gecemizde bulunan siz değerli arkadaşlarımın moralini az da olsa bozmuş olabilir. Ama bu işler böyle oluyor. Biraz moral bozukluğu ile daha da fazla kenetlenip birleşerek Çorluspor1947 takımını hak ettiği yerlere getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

İŞÇİ TAKIMA, PATRON KULÜBE SAHİP ÇIKACAK

 

Spor kulüplerinin bir şehrin kimliği olduğunu belirten CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, “80 ilden göç alan Türkiye’nin sınırları dışından, Balkanlardan göç alan bir şehirde kent kültürünü birleştirici bir öğede buluşturmak çok kolay değil. Spor bu birleştiriciliği sağlayabilecek, bu ruhu oluşturabilecek en önemli güçtür. Bu salonu insanların katılımının daha yoğun olduğu bir salon olarak görmeyi hayal ederdik. Ama emin olun ki, bu fotoğraf bizi yıldırmaz. Bir fabrikanın işçisi Pazar günü tribüne gelip tribünlerde o takıma sahip çıkıyorsa o fabrikanın patronu da bu akşam buraya gelecek kulübe sahip çıkacak. Ülkemize katma değer sağlanıyor ama bir noktada kendi şehrimize, kendi kentimize beklentilerimiz var. Onları dile getirmek ve beklemek de en doğal hakkımız. Siyasi partilerimiz farklı olabilir, ama biz Tekirdağ’a geldiğimiz zaman önce Tekirdağ demesini bilmeliyiz” dedi.

 

SANAYİCİ İLE ÇORLU ARASINDA BİR KOPUKLUK VAR

 

Çorlu’nun çok büyük bir ilçe olduğunu kaydeden Kaymakam Levent Kılıç ise “Yüksek liglerde mücadele edecek bir Çorluspor oluşturmalıyız. İş adamlarımız Çorlu’yu bilmiyor. Birkaç fabrika dolaşarak iş adamlarımızı Çorlu’ya ve maça davet ettik. Sanayici ile Çorlu arasında bir kopukluk var. Bu haftaki maç da gerçekten görülmeye değerdi. Tribünler doluydu. İlk hafta olmasına rağmen çok güzel bir ortam vardı. Çok geniş katılımlı bir yönetim oluşturduk. Şu anda çok güzel bir çalışma ortamı var. Allah çalışanın her zaman yanındadır. Bu organizasyon 600 kişilik olacaktı fakat ben protokol masasında konuşulanların müjde olacağından eminim” diye konuştu.

 

86 BİN TL BAĞIŞ YAPILDI

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise, “Spor deyince ülkemizde akla gelen ilk dal futboldur. Futbol, ülkeler ve iller arasında tanıtımın önemli değerlerinden birisidir. Özellikle Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden biri olan Çorlu’da Çorluspor 1947’nin hak ettiği yere gelmesi ve üst liglerde mücadele etmesi için gayret göstereceğiz. Moralimiz katılımdan dolayı bozuk olsa da bizim için önemi yok. İnşallah bu gayretimiz hem birlik beraberliğe hem de Çorlu’ya hayırlı sonuçlar getirir. Sanayicilerimizin de sponsorluğu ile Çorluspor 1947 kulübümüzü en üst liglerde mücadelesine şahit olacağız. İnşallah sezon sonunca Çorluspor 1947’nin 3 lig kutlamalarında birlikte olacağız” dedi. Gecenin sonunda ise davete katılan iş adamları ve esnaflar, Çorluspor 1947 kulübüne bağış yaptılar. Yapılan bağışlar toplamında Çorluspor 1947’ye 86 bin TL bağış yapıldı.

 

Marmara Haber