Yamaç Paraşütü alanı açıldı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 25 Eylül 2016 Pazar günü, Kofçaz İlçesinin Elmacık köyünde Hamasi ve Kocabayır Tepelerinde oluşturulan yamaç paraşütü alanlarının açılışını gerÃ

GÜNDEM 27.09.2016 21:39:00 0
Yamaç Paraşütü alanı açıldı

25 PARAŞÜTÇÜ GÖSTERİ UÇUŞU YAPTI

 

Kırklareli Valiliğince oluşturulan yamaç paraşütü alanlarında 24-25 Eylül 2016 tarihlerinde yamaç paraşütçüleri Kırklareli semalarında süzüldü. Önümüzdeki yıllarda da ulusal ve uluslararası yarışmalarında yapılması planlanan ilk yamaç paraşüt etkinliği 24 Eylül 2016 Cumartesi günü, Kofçaz İlçesinin Elmacık köyünde Hamasi ve Kocabayır Tepelerinde başladı. Oluşturulan kalkış ve iniş alanlarının arasındaki 250 metrelik irtifa da 25 paraşütçü gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

 

PARAŞÜTÇÜLER İÇİN GÜVENLİ ALAN

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırklareli Valisi Esengül Civelek “Kırklareli’ndeki yamaç paraşütü alanları ile yamaç paraşütü sporuna yeni başlayacak olanlara yer çalışması, eğimli alan çalışmaları ve ilk irtifa uçuşlarını yapabilecek güvenli alanlar sunulmakta, ileri düzeyde yelken uçuşları ve termik uzun mesafe uçuşlarına imkân sağlamaktadır” dedi. Yamaç paraşütü etkinliklerine vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.

 

Marmara Haber