Uğur Dündar Kitap fuarına konuk olacak

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenecek, "Edirne 4. Kitap Fuarı" 7 – 16 Ekim 2016 tarihlerinde Ekmekçizade Kervansarayı'nda gerçekleştirilecek. Kitap Fuarı'nın bu yılki onur konuğu ise ga

GÜNDEM 26.09.2016 20:19:00 0
Uğur Dündar Kitap fuarına konuk olacak

FUARIMIZA OLAĞANDIŞI BİR TALEP OLDU         

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar koordinatörlüğünde gerçekleşecek Edirne 4. Kitap Fuarı 7 Ekim tarihinde düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak. Bu yılki fuarın onur konuğunun gazeteci yazar Uğur Dündar olduğunu ve Dündar’ın fuarın açılış gününde Edirne’ye gelerek açılışa katılacağını, ardından da kitaplarını imzalayacağını kaydeden Ender Bilar, bu yıl fuara katılım konusunda aşırı bir talep yaşandığını ancak yer sıkıntısı nedeniyle sadece 40 yayınevinin talebini karşılayabildiklerini söyledi. Edirne’ye acilen bir fuar alanı kazandırılması gerektiğini belirten Bilar, “Bu yıl fuarımıza olağandışı bir talep oldu. Bu durum, 3 yıldan bu yana gerçekleştirdiğimiz fuarın bir başarısının sonucudur. 40 yayınevi bu yıl ki fuarımıza katılacak. Ancak 50’ye yakın yayınevine ise yer durumundan olumlu yanıt veremedik. Demek ki Edirnemizin bir fuar alanına ihtiyacı var. En kısa zamanda umarım tüm kurumlar birlik olur Edirnemize bir fuar alanı kazandırırız” dedi.

 

ÖNEMLİ İSİMLER FUARIMIZA KATILACAK

 

Edirne 4. Kitap Fuarı’na 40 yayınevi ile birlikte 80 yazarın katılacağını ve fuar süresince belirlenen program kapsamında okuyucuları ile buluşacaklarını belirten Bilar, “Şu an da 40 yayınevi ile 80 yazarın katılımı ile Edirne’de gerçekleştireceğimiz 4.Kitap Fuarı’nın hazırlıklarını Edirne belediye Başkanımızın önderliğinde yürütmekteyiz. Bu yayınevlerimizin değerli yazarları halkımızla buluşmak için sabırsızlanıyor. Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Aydın Ilgaz, Ayşe Kulin, Bahadır Yenişehirlioğlu, Barış Doster, Beşir Aymazoğlu, Emre Kongar, Emrah Serbest, Eren Erdem, Ergün Poyraz, Erol Mütercimler, Fatih Erdoğan, Gürdal Mumcu, Gürkan Hacır,  Hüseyin Yurttaş, Işık Öğütçü, İpek Ongun, İsa Altun, İskender Pala, İsmail Saymaz, Mario Levi, Nazlı Erat, Murat Aksoy, Nilgün Ilgaz, Birgül Ateş, Onur Behramoğlu, Okan Tiryakioğlu, İhsan Eliaçık, Savaş Ünlü, Ümit Zileli gibi yazarlarımız, yayınevlerinin stantlarında kitaplarını imzalayacaklar. Ayrıca Edirne Belediyesi Yayınları olarak kitaplarını yayınlamış olduğumuz yazarlarımız Ayhan Tunca, Ratip Kazancıgil, Nilüfer Gökçe, Tekin Sayınbaş kitaplarını Edirnelileri kitapseverlere imzalayacaklar. Diğer Edirneli yazarlarımızdan da önemli isimler fuarımıza katılım sağlayacak” diye konuştu.

 

Marmara Haber