Albayrak inceleme gezisini değerlendirdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından Uçmakdere'de yapılması düşünülen Miras Atölyesi Projesi ve Ertuğrul Mahallesiâ?

GÜNDEM 26.09.2016 20:15:00 0
Albayrak inceleme gezisini değerlendirdi

PROJELERİMİZ HAKKINDA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığındaki inceleme gezisine; Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi KUDEB Ahşap Atölyesi Koordinatörü Orman Yüksek Mühendisi Demet Sürücü, Kültür Varlıkları Şube Müdürü Şuaip Özer, Mimar Emine Şule Güvenç ile Sanat Tarihçisi Eda Erdem katıldı. Gezi hakkında değerlendirmelerde bulunan Kadir Albayrak, “Tarihimizi yeniden canlandıracağımız Miras Atölyesi Projesi ve Ertuğrul Mahallesi’nde restorasyonu yapılacak tarihi binalarımız için düzenlendiğimiz inceleme gezisinde, Norveçli yetkililerle bir araya gelerek gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimiz hakkında bilgi alışverişinde bulunduk” dedi.

 

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

 

Koruma alanında yapılan restorasyon örneklerini yerinde inceleme fırsatı yakaladıklarını kaydeden Albayrak, “Miras Atölyesi Projesi sayesinde Tekirdağ’ın beş vizyonundan biri olan turizm bu proje kapsamında değerine değer katarak, bölge ekonomisine katkı sağlayacak. Oslo şehrinde Kültürel Mirası Koruma Direktörlüğü’nde İngeborgMageroy ve ekibi eşliğinde koruma alanlarından Sagene ve Volden’i ziyaret ettik. Ahşap mimari mirasının koruma örneklerini yerinde gördük. Norsk Bergen şehrinde bulunan ve dünyanın en yüksek ahşap binası olan Treet ziyaret edildi. Proje Müdürü Ole Kleppe’den bina hakkında ayrıntılı bilgiler alındı” diye konuştu.

 

Marmara Haber