İtfaiyeye tatil yok

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada dokuz günlük bayram tatili süresince itfaiye personelinin dinlenmeden görevinin başında olduğu ve toplam 696 olaya müdahale ettiği b

GÜNDEM 21.09.2016 23:20:00 0
İtfaiyeye tatil yok

TOPLAM 696 OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Tamer Dodurka tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Halkın güvenliği için her türlü önlemi aldık. Tatil boyunca itfaiyemiz basitten şiddetliye, toplam 696 olaya müdahale etmiştir. En fazla müdahale edilen olayların başında ne yazık ki 492 adetle saman, anız ve diğer alan yangınları gelmektedir. Bu tür yangınların çevreye verdiği zarar üzerine birçok açıklama yapılmasına ve anızın yakılmasının yasak olduğu bilinmesine rağmen bilerek bu suçu işleyen vatandaşımız toprağa ve doğaya ihanet etmektedir. Bu tür yangınlar sırasıyla Süleymanpaşa, Çorlu ve Malkara İlçelerimiz başta olmak üzere tüm ilçelerimizde yaşanmıştır. İtfaiyemiz ayrıca 19 adet ev, üç adet çatı, altı adet orman, beş adet araç, bir adet fabrika, iki adet trafo, iki adet işyeri ve iki adet tehlikeli maddeli yangınına müdahale etmiştir” dedi.

 

26 ADET HAYAT KURTARMA MÜDAHALESİ OLDU

 

Dodurka, “26 adet hayat kurtarma müdahalesi olmuştur. Tüm ilçelerimizden toplam 91 vatandaşımız kilitli kalan kapısını açtırmak için, beş adet vatandaşımız ise mahsur kaldıkları asansörden kurtulabilmek için itfaiyemize başvurmuş ve kendilerine gereken yardım yapılmıştır. Yine çeşitli sayıda çöplük yangınları, inşaat kazaları, intihar olayı, araç kazası gibi vakalara müdahale edilmiştir. Eksikliklerin tamamlanması, deneyimlerin arması ve gelişen teknolojinin kazandırılması konusunda her gün daha da mesafe kat eden itfaiyemiz zorda kalan vatandaşımızın en seri şekilde yanında olmaya her zaman devam edecektir. Bayramımızı rahat geçirmemiz için ellerinden gelen tüm gayreti gösteren, başta Daire Başkanı Emin Pehlivan olmak üzere tüm itfaiyecilerimizi kutluyorum" diye konuştu.

 

Marmara Haber