Vali Ceylan ilk ders zilini çaldı

Yeni eğitim öğretim yılı kapsmaında İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile birlikte ilk ders zilini çalan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Tekirdağ'da öğretmen ihtiyacımız yok, dersliklerdek

EĞİTİM 19.09.2016 22:04:00 0
Vali Ceylan ilk ders zilini çaldı

TÜRKİYE ORTALAMASINA GÖRE İYİ DURUMDAYIZ

 

Tekirdağ’da 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılış programı Süleymanpaşa’da Ticaret Borsası İlk Okulu'nda gerçekleştirildi. Programa, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, öğretmenler, öğrencilerin yanı sıra çok sayıda veli katıldı. Yeni eğitim öğretim yılının tüm ülkeye hayırlı olmasını temeni eden Vali Ceylan, “Ülkemiz 15 Temmuz gecesi hain bir kalkışmayla karşı karşıya kaldı. Ancak milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti'nin fedakar insanları bu girişimi püskürterek, hem dünyaya hem de bu hainlere gereken dersi verdi. Bu hareket, demokrasinin, milli iradenin özümsenmesi açısından son derece önemlidir. Bizler hazır ve eksiksiz bir şekilde öğrencilerimizin yetişmesine katkı sağlamak için bu eğitim öğretim yılını başlatıyoruz. Önemli olan bundan sonrasıdır. Tekirdağ'da öğretmen ihtiyacımız yok, dersliklerdeki öğrenci sayımız, Türkiye ortalamasına göre oldukça iyi durumdadır" dedi.

 

403 ÖĞRETMEN GİTTİ, BİN 12 ÖĞRETMEN GELDİ

 

Tekirdağ'da 475 kurumda eğitim ve öğretime başlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ise, "475 okulda 8 bin 512 öğretmen hizmet edecek. Normal şartlarda 165 bin 199 olan öğrenci sayımız, açık öğretim öğrencileriyle birlikte 180 bine çıktı. Okullarımızda fiziki olarak bir ihtiyacımız, yok denecek kadar az. Ancak bütün okullarımızın fiziki olarak en iyi okullar içerisine katılmasını arzu ediyoruz. Devletimiz, göndermiş olduğu ödeneklerle, bu imkanları bize sunuyor. Biz de bunu öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. 403 tane öğretmen ilimizden başka ile tayin oldu. Bin 12 öğretmen de ilimize tayin oldu. İlimizde hiçbir tarafta açık dersimiz bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

 

DESTEKLEME KURSLARIMIZ VAR

 

15 Temmuz olayları dolayısıyla açığa alınan öğretmenlere de değinen İşler, “Bazı velilerimizin endişeli olduğunu düşünüyorum. Ancak ilimiz içerisinde zaten 247 tane öğretmen fazlamız vardı. Her öğrenci, sınıfa girdiği anda kendi öğretmeniyle eğitime öğretime devam edecek. Çocuklarımızın kitaplarını gönderdik. 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı kitapçıkları da velilerimize gönderdik. Okullarda açılan yetiştirme ve destekleme kurslarımız var. Hiçbir özel kuruma ihtiyacınız olmayacak şekilde bu kursları öğrencilerimize ve öğrencilerimizin velilerine sunuyoruz. Tamamı ücretsizdir. En iyi okulun en yakın okul olduğu inancıyla yolumuza devam edersek, velilerimize ekonomik hiçbir yük gelmeksizin, eğitim ve öğretim devam edecektir" dedi. Konuşmaların ardından yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili Vali Mehmet Ceylan ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü tarafından çalındı.

 

Marmara Haber