Kapaklı yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi

Kapaklı'da 2016-2017 eğitim öğretim yılı, dün saat 13.00'da Gazi İlkokulu'nda düzenlenen tören ile açıldı.

EĞİTİM 19.09.2016 22:02:00 0
Kapaklı yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Açılış törenine Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Tekin Oruç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Gazi İlkokulu Müdürü Osman Günel, yeni eğitim öğretim yılının tüm ülke için hayırlı olmasını temenni etti.

 

TOPLAM DERSLİK SAYIMIZ 422

 

Program İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın konuşması ile devam etti. Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni eğitim öğretim yılına 4’ü anaokulu, 11’i ilkokul, 10’u ortaokul, 4’ü lise ve 1’i de halk eğitimi merkezi olmak üzere toplam 30 kurum ile başladıklarını belirten Nalbant, “İlçemizdeki toplam derslik sayısı 422’dir. Mevcut durumda 717 şubemiz bulunmasına rağmen; ihtiyaç halinde 127 şube daha açılabilir. Yaklaşık 18 bin 500 öğrencimize 737’si kadrolu olmak üzere toplam 812 öğretmen ile eğitim öğretim verilecektir” dedi.

 

23 YENİ DERSLİK AÇILDI

 

Kapaklı’da normal eğitim öğretim yapan okul sayısının 10 olduğunu belirten Tahsin Nalbant, “19 okulumuzda ise ikili eğitim öğretim uygulanmaktadır. İlçemizde bu yıl 23 yeni derslik eğitim öğretime açıldı. Okullarımızın 3’ü dışında hepsi doğalgaz ile ısınmaktadır. Temennimiz kalan 3 okulumuzun da en kısa zamanda doğalgaz dönüşümlerini yapabilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Okulun 1. Sınıf öğrencilerinden Aleyna Zeytinci’nin “İlk Tören” isimli şiirini okumasının ardından program halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ