Eğitime çiçekli başlangıç

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, yeni eğitim-öğretim haftasının başlaması dolayısıyla öğretmenleri okullarında ziyaret ederek çiçek hediye etti.

GÜNDEM 19.09.2016 21:58:00 0
Eğitime çiçekli başlangıç

ÖĞRETMENLERE ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

 

Edirne Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da İlköğretim Haftası’nda, öğrenci ve öğretmenleri unutmadı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte, öğretmen ve öğrencileri okullarından ziyaret ederek, başarı bir ders yılı geçirmelerini dilediler. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Kurtuluş İlköğretim Okulu ve Merkez Anaokulu’nda öğretmenlerle bir araya gelerek, öğretmenlere çiçek takdim etti. Gegeoğlu, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın tüm öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını dilediğini belirterek, Edirne Belediyesi olarak Edirne merkezde bulunan tüm okullara Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ziyaret ettiklerini ifade etti.

 

900 BİNDEN FAZLA ÖĞRETMENİMİZ VE 10 BİNLERCE OKULUMUZ VAR

 

Gegeoğlu, “Edirne Belediyesi olarak, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ilk ders yılı zilinin çalmasıyla yaşadıkları heyecana ortak olmak istedik. 1923’te Türkiye’nin nüfusu 13 milyon iken, bütün ülkede ortaokul sayısı 72; Lise ise 23 idi. Bütün Türkiye’de ki, 23 lisede kız öğrenci sayısı sadece 230. Bugün itibariyle ülkede 18 milyon öğrenci ders başı yapıyor. 900 binden fazla öğretmenimiz ve 10 binlerce okulumuz var. Bu cumhuriyetin ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyeti kuran kadronun eseridir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Türk milli eğitimine gönül vermiş, emek vermiş tüm insanları şükranla yad ediyorum” dedi.

 

Marmara Haber