Kaymakam Kubilay Halk Sağlığı haftasını kutladı

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla kendisini ziyarete gelen İlçe Toplum Sağlığı Müdür Vekili Levent Oğuz Dalkıran ile Psikolog Mihriban Kırcallıoğluâ??

GÜNDEM 7.09.2016 20:52:00 0
Kaymakam Kubilay Halk Sağlığı haftasını kutladı

RİSK FAKTÖRLERİNE KARŞI VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ

 

Halk sağlığının, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi hedeflediğini kaydeden İlçe Toplum Sağlığı Müdür Vekili Levent Oğuz Dalkıran, “Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır. Tercih ettiğimiz yaşam tarzı sağlığımızı şekillendirir. Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir. Ulusal programlarımız doğrultusunda sağlığımızı tehdit eden risk faktörlerine karşı vatandaşlarımızla birlikte mücadele edilmektedir. Dünyadaki gelişmiş ülkelerle aynı şekilde üç kanser türü için erken teşhise yönelik taramalar yapılmakta ve kanserden korunmaya yönelik eğitimler aralıksız devam etmektedir” dedi.

 

AMAÇ ÇALIŞMALARI GÖRÜNÜR KILMAK

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Kubilay’a, Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kanser tedavisi gören hastalara rehabilitasyon amacıyla düzenlenen resim kursunda yapılan yağlı boya tablosu farkındalık yaratmak amacıyla temberenkli kurdele ile hediye edildi. Sağlık çalışanların Halk Sağlığı haftasını kutlayan Kubilay, “Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası kutlanıyor. Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır” diye konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ