Borçlarınızı yapılandırmayı unutmayın!

Maliye Bakanlığı tarafından "Vergi Affı" olarak müjdelenen vergi borçlarının yapılandırılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, "Emlak, İlan-Reklam v

GÜNDEM 6.09.2016 20:28:00 0
Borçlarınızı yapılandırmayı unutmayın!

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINDA

 

Ülke genelinde 6,3 milyon kişinin vergi dairelerine toplam 90 milyar Lira borcu bulunuyor. Vergi borçlarının silinmesi adına yeni bir düzenlemeye gidildi ve vatandaşlara borçlarını yapılandırma imkanı tanındı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, “Yapılandırma süreci bugün başlıyor. Bu durum, vergi, prim, ceza, su borcu olanlar için çok önemli bir fırsattır. Bu sayede kişilerin borçları azalacak ve daha kolay şartlarda borçlarını ödeyebilecekler. Yapılandırma kapsamında 1319 sayılı Emlak Vergisi borçları, 2064 sayılı belediye gelir kanuna göre İlan-Reklam ve Çevre Temizlik borçları, 2872 sayılı çevre kanununun 11. Maddesine göre Evsel Katı Atık Ücreti ve idari para cezaları yeniden düzenlenebilecek” dedi.

 

SON GÜN 31 EKİM

 

Borçların 30 Haziran 2016 tarihinden öncesini kapsadığına dişkkat çeken yetkililer, “Temmuz ayı ve sonrasındaki borçlar, yapılandırma kapsamına alınmayacak. Son başvuru tarihi ise 31 Ekim 2016’dır. İlk taksit ödemesi ise 30 Kasım tarihinde yapılacak. Dileyen tek taksitle dileyen de 18 eşit taksitle borçlarını ödeyebilecek. Taksitli ödemelerde Yİ-ÜFE aylık oranları baz alınarak hesaplanacak. Yapılandırma için Çerkezköy Belediyesine müracaat edenler Halk Masalarına giderek matbu formuyla başvuruda bulunup ilgili birimlere yönlendirilecek” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ