Belediyeye 9,5 milyonluk ek bütçe

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Toplantısı 2'nci oturumunda, Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün "2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesine 9 milyon 500 bin TL ek bütçeâ€

GÜNDEM 6.09.2016 00:52:00 0
Belediyeye 9,5 milyonluk ek bütçe

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

 

Çerkezköy Belediyesi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısının ikinci oturumu dün saat 15.00’da Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ilk gündem maddesinde ilçenin muhtelif noktalarındaki belediye hisselerinin ortaklarına satışı görüşüldü. 16 adet belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Toplantı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün “2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesine 9 milyon 500 bin TL ek bütçe” talebi görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda 9 milyon 500 bin TL’lik ek bütçe talebi oy birliği ile kabul edildi.

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE 40 BİN TL YARDIM

 

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası kapsamında darbe girişiminde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine 20 bin TL yardım yapılması şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna uymayan meclis, Belediye Başkanı Vahap Akay ve AK Partili Meclis Üyesi Dilaver Burak’ın önerisi ile 40 bin TL yardımda bulunulmasına karar verdi. Toplantı Fen işleri Müdürlüğünün kredi talebinin görüşülmesi ile devam etti. Pazar Yeri’nin yeniden düzenlenmesi amacıyla İller Bankası A.Ş.’den 5 milyon TL kredi kullanılması amacıyla Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yetkilendirilmesi konusu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun olumlu görüşü doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı.

 

ŞEHİDİN ADI ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ

 

Kent Estetik Kurulu Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda; Veliköy Revizyon Uygulama İmar Planı plan notları değişikliği konusu da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Toplantı, 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Ömer Halis Demir’in isminin Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi üzerinde yapılan parka verilmesi önerisinin görüşülmesi ile devam etti. Öneri oy birliği ile kabul edildi.

 

Hükümet Konağı önündeki parka 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Egemenlik Parkı adının verilmesinin oy birliği kabul edildiği toplantıda; Belediye Meydanı’nın isminin Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi teklifi ise oy birliği ile reddedildi. Teklifin red edilmesinin ardından açıklama yapan AK Parti Meclis Üyesi Dilaver Burak, teklifi verirken meydanın isminin Cumhuriyet Meydanı olarak bilmediklerini belirterek, “Cumhuriyet olmaz ise demokrasi olmaz. Meydanın isminin Cumhuriyet Meydanı olarak kalması yerinde bir karar” dedi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ