Türkiye Şampiyonası Tekirdağ'da yapıldı

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası, renkli görüntülere sahne oldu.

KÜLTÜR SANAT 4.09.2016 21:48:00 0
Türkiye Şampiyonası Tekirdağ

21 İLDEN 25 EKİP KATILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliğiyle haftasonu düzenlenen Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası, Tekirdağ Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi önünden düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Güzel Sanatlar Lisesi Bahçesinden başlayıp Valilik önüne kadar süren ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanısıra Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, Tekirdağ İl Temsilcisi Ali Kılıç ve diğer yetkililerin de katıldığı kortejde 21 ilden 25 ekip hazır bulundu. Renkli görüntülerin yaşandığı korteje vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Folklorik zenginliği çok fazla olan Tekirdağ'da bu yarışmanın yapılması çok yerinde bir karar olmuştur. Bundan sonra da Folklor'e her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Yarışmanın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası kura çekiminin gerçekleştiği teknik kurul toplantısında federasyon yetkililerinin yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Sedat Akbıyık da yerini aldı.

 

KURA ÇEKİMİ YAPILDI

 

Türkiye'nin tüm renklerini Tekirdağ'da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Akbıyık, "Spor Tekirdağ'da güzel sloganıyla çıktığımız yolda, bu denli büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak bizleri mutlu ediyor" diye konuştu. Akbıyık, “Bu tarz organizasyonlar toplumların birlik, beraberlik ve dayanışma gibi motivasyonunun artmasına da katkı sağlayacaktır. Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum” dedi. Kura çekiminin ardından takımlar şampiyona için hazırlıklara başladı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ