502 vatandaşımıza okuma yazma öğrettik

Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu 2. Toplantısı dün saat 15.00'da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kaym

EĞİTİM 2.09.2016 21:57:00 0
502 vatandaşımıza okuma yazma öğrettik

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ÇOK RENKLİ BİR YER

 

Kaymakam Metin Kubilay başkanlığındaki toplantıya STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve kurum amirleri katıldı. Çerkezköy’de bu güne kadar bin 520 kurs açıldığını söyleyen Kubilay, “34 bin 624 kursiyere ulaştık. Kurslarımızın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hedefimiz 50 bin kursiyer sayısına ulaşabilmektir. 1 Eylül’de yeni eğitim öğretim dönemimiz başladı. Halk Eğitimi Merkezi çok renkli bir yer. Halkımızın gelir getirici ve istihdam sağlayıcı bu kurslardan yararlanmalarını istiyorum. Kurslarımız, birlik beraberlik duygularımızı perçinliyor. Halk Eğitim Merkezi bu anlamda devlet ve vatandaş arasında köprüdür. Bu köprüyü daha da güçlendirmek zorundayız” dedi.

 

532 KURSİYERİMİZ OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

 

Destekleme kurslarında büyük başarılar elde ettiklerini kaydeden Kubilay, tüm kursların ücretsiz olduğunu belirterek, “İlçemizdeki tüm okulları, STK’ları, meslek odalarını, kamu kurum kuruluşlarını birer HEM gibi görüyoruz. Uygun saatte her kursu açmaya hazırız. Okuma yazma seferberliği başattık ve okuma yazma bilmeyen kalmasın diyerek 101 kurs açtık. 532 kursiyerimiz okuma yazma öğrendi. Diğer kurslarda 12 kişi şartı aranırken, okuma yazma kurslarımızda bir kişi bile olsa kursumuzu açtık. Engelli vatandaşlarımız için de evlerine kadar giderek kursumuzu veriyoruz. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları adına bilinçlendirme kursları açtık. Kimsenin onları zehirlemeye hakkı yok. Emniyet ve jandarma ekipleri bu konu hakkında çok titiz çalışıyor. Biz gençlerin sosyalleşmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

19 BRANŞTA DAHA KURS AÇACAĞIZ

 

Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Toplantı, Çerkezköy HEM Müdür Yardımcısı Güllü Kazak’ın, yapılan çalışmalar hakkındaki sunumunun ardından dilek ve temenniler ile devam etti. HEM ile ortaklaşa kurslar düzenlediklerini belirten Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, “Ortaklaşa kurslar açtık ve 800’e yakın kursiyer devam ediyor. 19 branşta daha kurs açacağız. Çerkezköy Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ