Çorlu sigaraya savaş açtı

Çorlu Kaymakamlığı 2015 yılında sigaranın maddi ve manevi zararlarına dikkat çekerek sigara bırakmayı teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiği "Sanki Bıraktım" kampanyasının ardından

GÜNDEM 30.08.2016 18:28:00 0
Çorlu sigaraya savaş açtı

SİGARAMIZI FEDA EDEBİLİRİZ

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanılan darbe girişimine karşı durmak amacıyla vatandaşlarımız tarafından canlarını feda ederek bazı vatandaşlarımız şehit, bazı vatandaşlarımız ise gazi olmuşlardır. Onlar Ülkemiz için canlarını feda ederken bizler de onlar için sigaramızı feda edebiliriz. İlçemizde bin kişinin bu kapsamda sigarayı bırakması ve bırakanlar listesinin Cumhurbaşkanlığı Makamına iletilmesini amaçlıyoruz” dedi.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA DUYURACAĞIZ

 

İlk olarak darbe girişimine karşı durmak amacıyla meydanlarda toplanarak demokrasi nöbeti tutan halka seslenen Kaymakam Kılıç, sigara içmenin topluma olan zararlarından bahsetti. Kampanyaya tüm Çorlu halkını davet eden Kaymakam Kılıç, “15 Temmuz hepimiz için bir kabustu. O gün darbecilere karşı koymak amacıyla tüm halkımız sokaklara dökülerek darbecilere karşı koydular. Bizler için, vatanımız için şehitlerimiz canlarından vazgeçtiler, bizler de sigaradan vazgeçip bunu Cumhurbaşkanlığı Makamına bir simge olarak duyurmayı hedefledik” dedi.

 

KAYMAKAMLIK PERSONELİNDEN 9 KİŞİ SİGARAYI BIRAKTI

 

Kampanya kapsamında Kaymakamlık personelinden 9 kişi sigarayı bıraktı. Ayrıca “Çorlu Sigarayı Bırakıyor” sloganıyla başlatılan kampanyaya vatandaşlar da büyük destek veriyor. Konuyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yazı yazılarak sigara içen personel varsa sigarayı bırakması yönünde tavsiye yazısı yazıldı. Şehrin belli alanlarına “Çorlu Sigarayı Bırakıyor” sloganlı bez afişler asıldı.

 

Marmara Haber