Eğitim Kampüsü Çerkezköy'e yetecek mi ?

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ın yoğun uğraşları sonucu derslik açığını kapatmak amacıyla başlatılan Eğitim Kampüsü projesinin, ilçenin her geçen gün artan nüfusu kapsamın

GÜNDEM 18.08.2016 20:33:00 0
Eğitim Kampüsü Çerkezköy

İkili eğitim sistemine son vermek, zamanı doğru kullanarak öğrencilerin spor faaliyetlerine ayrılan zaman dilimini genişletmek amacıyla 2016 yılı itibariyle 254 dersliğe ihtiyacı olan Çerkezköy’ün derslik ihtiyacını karşılamak için Kaymakam Metin Kubilay’ın uğraşları sonucu hayata geçirilen Eğitim Kampüsü projesi meyvelerini vermeye başladı. Eğitim Kampüsü projesinin tamamlanması ile birlikte 19 farklı türde lise eğitim öğretime başlamış olacak. Ortalama olarak 21 dersliğin bulunacağı okulların 5 yıl içinde eğitim öğretime geçimiş olması planlanıyor. Proje sayesinde Çerkezköy’e 399 derslik ve sosyal alanların yanı sıra, öğrencilerin sosyokültürel faaliyetlerde bulunabilecekleri alanlar da oluşturulacak. Peki sadece bu proje ile her yıl ortalama 3 bin öğrenci artışı gösteren ilçenin derslik ihtiyacı sorunu çözülebilecek mi? Yetkililer, derslik açığı sorunun çözümü için bu projenin yeterli olamayacağından endişe ediyor.

 

ÇERKEZKÖY İKİLİ EĞİTİM ÖĞRETİM SİSTEMİNDEN KURTULACAK

 

Eğitim Kampüsü projesinde Fen Lisesi, Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar Lisesi,  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Lisesi’in yer alacağını belirten yetkililer, “Bu okullar eğitim öğretime başlasa bile hızla gelişen ve büyüyen Çerkezköy’ün eğitim alanındaki gelecek 10 yılı için yeterli olmayacaktır” dedi. Kızılpınar Mahallesi’nde 21 derslikli 2 okul yapımına başlandığını ve Kızılpınar’ın ikili eğitim öğretim sisteminden kurtulacağını kaydeden yetkililer, “Çerkezköy de Eğitim Kampüsü projesinin hayata geçmesiyle birlikte ikili eğitim öğretim sisteminden kurtulacak. Öğrenciler kaliteli eğitim alabilecek” dedi.

 

ÖĞRENCİ SAYISININ 10 YILDA 60 BİNE YAKLAŞMASI BEKLENİYOR

 

2016 yılı itibariyle 40 resmi okulun yer aldığı Çerkezköy’de yaklaşık 30 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü belirten yetkililer, “12 lisenin bulunduğu Çerkezköy’de yaklaşık olarak 8 bin lise öğrencisi var. Eğitim Kampüsü projesinin tamamlanacağı tarihte ortalama olarak yılda yüzde 11’lik gibi bir artış gösteren lise öğrenci sayının 14 bin civarlarında olabileceği tahmin ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda derslik başına düşen öğrenci sayısının 30’u geçmeyeceği ele alınırsa 12 bin civarında öğrenci kapasiteye sahip olacak Eğitim Kampüsü’nün dahi Çerkezköy’ün büyüyen nüfusu karşısında yetersiz kalacağı düşünülüyor. Geçmiş yıllardan elde edilen veriler ışığında önümüzdeki 5 yılda nüfusu giderek artan Çerkezköy’ün öğrenci sayısının 40 bin, 10 yılda ise 59 bin olacağı tahmin ediliyor” ifadelerini kullan dı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ