Tokatlılar piknikte buluştu

Çerkezköy Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Birinci Piknik Şölenini Kapaklı'daki İkiz Göller Mesire Alanı'nda yaptı. Burada Tokatlı ses sanatçısı Ünzile Tekin, hemşehrilerine mÃ

GÜNDEM 31.07.2016 20:25:00 0
Tokatlılar piknikte buluştu

Geçtiğimiz 17 Temmuz günü yapılması planlanan, ancak 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi nedeniyle ertelenen Birinci Piknik Şöleni dün İkiz Göller Mesire Alanı’nda yapıldı. Piknik Şöleni’ne AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakam vekili olan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Tekin Oruç, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuran Yeşil, Çerkezköy Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersoy Aktaş ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Tokatlı katıldı.

 

ÜYE KAYITLARI YAPILDI

 

Davetliler, Çerkezköy Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersoy Aktaş ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan karşılama komitesi tarafından davul zurnayla karşılandı. Piknik alanında hediyelik eşya stantlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, açılan stantta derneğe yeni üye kayıtları yapıldı.

 

DARBE GİRİŞİMNİ LANETLEDİ

 

Açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersoy Aktaş, "Biz yeni bir derneğiz. Bu yıl Birincisini düzenlediğimiz piknik şölenimizin geleneksel hale gelmesini temenni ediyoruz. Biz şölenimizi 17 Temmuz günü yapmayı planlıyorduk. Fakat yaşanan hain darbe girişimi nedeniyle şölenimizi ertelemek zorunda kaldık. Darbe girişimine kalkışan hain FETÖ terör örgütü mensuplarını lanetliyor, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.Şuan derneğin 600’e yakın üyesi var. Tokat, tarihi ve kültürel açıdan zenginliklerle dolu bir şehirdir. Dernek olarak üyelerimizin, hemşerilerimizin her türlü sıkıntısında yanlarında olmaya çalışacağız” dedi.

 

TOKATLILAR VATANINA MİLLETİNE BAĞLI İNSANLARDIR

 

FETÖ'nün darbe girişimini lanetlediğini bir kez daha vurgulayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “Hain saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Birlik beraberliğe her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, düzenledikleri bu anlamlı etkinlik dolayısıyla Tokatlılar Derneği yönetimine teşekkür ediyorum. Tokat, tarihsel ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra yöresel ürünleri ile de adından söz ettiriyor. Tokatlılar vatanına milletine bağlı insanlardır” diye konuştu.

 

KENDİMİ TOKATLI GİBİ HİSSEDİYORUM

 

Eşinin de Tokatlı olduğunu belirten Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, "Ben de Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 1,5 yıl görev yaptım. Bu nedenle kendimi Tokatlı gibi hissediyorum. Bildiğiniz gibi ülkemiz son 16 gündür facia ile karşı karşıya. Mücadelemiz devam ediyor. Fakat bir yandan da hayatın akışını sağlamak zorundayız. Bu zor günlerin üstesinden, halkımızın desteği ile geleceğiz. Bu vesile ile şenliğin hazırlanmasına vesile olan Dernek Başkanımız ve yönetimi ile tüm sponsorlara teşekkür ediyor, tüm katılımcılara iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise, şunları söyledi: "Ülke olarak çok büyük bir badire atlattık. Bu sıkıntılı günlerde Başkomutanımız ve vatandaşlarımızla birlikte ciddi bir duruş sergiledik” dedi. Dernek yönetimini düzenlenen etkinlik nedeniyle kutlayan Ayşe Doğan, “Bugün eğlenme zamanı. Bunu fazlasıyla hak ettiniz” dedi.

 

UTUĞLU AĞA OLDU

 

Konuşmaların ardından Tokatlı ses sanatçısı Ünzile Tekin sahne aldı. Birbirinden güzel şarkılarla seslendiren Tekin, hemşerilerine müzik ziyafeti sundu. Konserinin ardından ise ağalık yarışması yapıldı. Yaklaşık 40 kişinin katıldığı ağalık yarışmasını 60 bin lira veren Adem Utuğlu kazandı. Ağalık yarışmasının ardından yöresel sanatçı Nevzat Ak’ın konseri ile devam eden şölende, yapılan çeşitli çekilişlerle vatandaşlara hediyeler verildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ