Albayrak:Aşırı yüklü araçları ihbar edin

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı'nın Bahçeağıl ile Karaağaç Mahalleri arasındaki güzergahta yapılan 7 bin 700 metrelik (RCC) Beton yolun açılışı düzenlenen törenle yapıl

GÜNDEM 29.07.2016 20:30:00 0
Albayrak:Aşırı yüklü araçları ihbar edin

Karaağaç Mahallesi İnönü caddesi üzerindeki açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Kapaklı Belediyesi Başkan Vekili Yılmaz Saç, Tekirdağ Büyükşehir, Çerkezköy ve Kapaklı Belediyesi Meclis üyeleri ile az sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, Bahçeağıl-Karaağaç arasında 20 bin metreküplük ihale kapsamında tamamlanmış yolu hizmete sunduklarını belirterek, "Bahçeağıl-Karaağaç yolu 7 metre genişliğinde 7 bin 700 metre uzunluğunda olup bu yolun yapımında 7 bin 30 metreküp beton tüketilmiştir. İşin yüklenicisi Akışık-As Beton firmaları olup, yüklenici nakliye dahil betonun metreküpünü 141,50 TL’ye finishere teslim etmekte, serme sıkıştırma, derz kesme işçilikleri belediyemiz personeli tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu ihale kapsamında Karamehmet-Avrupa Serbest bölgesi arası 3 bin 800 metre yolun yapımı halen devam etmektedir. 1 Ekim tarihinden itibaren de Çerkezköy-Pınarça arası 3 bin 800 metre ile Büyükyoncalı-Yanıkağıl arası 9 bin metre yolun yapımı planlanmıştır” açıklamasında bulundu.

 

TARİHİN KİRLİ MEZARLIĞINA GÖMÜLDÜLER

 

Ülkenin yavaş yavaş toparlanmaya başladığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Dünyada darbe kelimesinin kalmadığı bir dönemde bir macera yaşadık. Tüm vatandaşlarımızın birlik olmasıyla o maceracılar tarihin kirli mezarlığına gömüldüler. Açılışı gerçekleştirilen Bahçeağıl-Karaağaç Beton Yolu için vatandaşlarımızdan ricam, biz bu yolları, taşımacılık sektöründe çalışanlar biraz daha fazla para kazansınlar diye yapmıyoruz. Vatandaşlarımız rahat rahat kullanabilsinler diye yapıyoruz. Aşırı yüklü araçları ihbar etmeliyiz. Bu yollara zarar gelmesini engellemeliyiz. Tonajı aşan araçların yola zarar vermesini engellemede vatandaşımıza da görev düşüyor. Yaptıklarımız bir hizmet yarışıdır. Hizmetin siyaseti olmaz. Biz buraya Cumhuriyet Halk Partisi’yle geldik ama hizmet yaparken siyasetin dışında kaldık. Hizmetin siyaseti olmaz. Ben istiyorum ki bu açılışlara tüm halkımız, tüm siyasi partilerimiz, tüm Milletvekillerimiz katılsın. Hep birlikte kutlayalım. Bu yollardan hepimiz geçeceğiz. Yolun tüm Kapaklı ve mahallelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yolun açılış kurdelesi katılımcılar tarafından kesildi.

 

Haber / Mehmet AYAN