Binler demokrasi için ayakta

TSK içindeki bir gurubun kalkıştığı darbe girişiminin ardından başlatılan Demokrasi Nöbeti, 15 Temmuz'dan bu yana Çerkezköy Cumhuriyet Meydanında sürüyor.

GÜNDEM 27.07.2016 22:18:00 0
Binler demokrasi için ayakta

Meydandaki nöbetin 12 gününde vatandaşlar yatsı namazının ardından toplandı.Buradaki Demokrasi Nöbetine, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.Burada vatandaşlar, darbecilere lanet yağdırdı.

 

OLAY VE OYUN BÜYÜK
İlk olarak Tepe Cami İmamı Mustafa Osmanoğlu, Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu. Ardından büyük bir coşkuyla İstiklal Marşımız söylendi. Daha sonra da konuşmalara geçildi. Yaşanan olayın sadece darbe girişimi olmadığını, arkasında büyük oyunların olduğunu belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, "Olay ve oyun büyük. Bu coğrafyada bu mübarek topraklarda güçlü bir İslam devleti istenmiyor. Bunun maşaları bu oyunu tezgahlayanların, Siyonistlerin batının maşalığını yapan Fetullahçı Terör Örgütü denilen bu alçakların ameli işte burada güçlü bir Türkiye istenmemesinin bir parçasıdır. Olaya küçük değil büyük çerçevelerden bakacağız. Mısır'ın hali ortada, örnek alalım. Cuntacılar iş başında. Allah'ın izniyle Mısırlı kardeşlerimde bir araya gelerek Mısır’ı o cuntacıların elinden alacaklar inşallah. Cenabı Allah'ın bu topraklar üzerinde bir muradı var. Bu topraklar üzerinde bu İslam dünyaya yön veren düşünce Allahın kelamı bu topraklardan yücelecek. Bu topraklardan yayılacak. Bunun bekçileriyiz. Batının, siyonistin işine bu durum gelmiyor. Cennet mekan Abdülhamit Han, Adnan Menderes, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Alpaslan Türkeş bunların milletin adamlarıydı. Allah onlardan razı olsun. Allah cennetinde bizleri onlarla buluştursun inşallah” ifadelerine yer verdi.

 

AYAKLARINIZDAN ÖPÜYORUM
Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi ise, "Sizleri ayağa kaldıran reisi cumhurumuzu tebrik ediyorum. Allahtan başka kimsenin huzurun da eğilmeyen, bin yıl islamın huzurunda hizmet eden aziz Çerkezköylü kardeşlerim darbelere dur dediler tankları topları kışlalardan çıkartmadılar. Allah hepinizden razı olsun. 7'den 70'e vatanımızı, dinimize ve bayrağımıza dil uzatıldığında nasıl ayağa kalktığınızı gösterdiniz. Siz öyle bir aziz milletsiniz ki sizin alnınızdan öpmek isterdim ama haya ederim ayaklarınızdan öpüyorum. Yıllardır ülkemizde ve İslam coğrafyasında bir tiyatro çeviriyorlar senaryosu Amerika da yazılan yapım türünü Amerika’nın yaptığı yönetmenliğini AB’nin yaptığı yerli işbirlikçilerini oynadığı tiyatrolar var. Ama Türk milleti ben bu oyuna fırsat vermem dedi ve sahneye çıkarak bu oyunu bitirdi. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

 

SİZİNLE GURUR DUYUYORUM
Darbe girişiminde bulunanları lanetlediğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Bu gece bir kez daha Çerkezköy ile gurur duydum. Devletine, Milletine, Cumhurbaşkanına sahip çıkan Çerkezköy halkının kaymakamı olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Ülkemize darbe girişiminde bulunan ve başarılı olmayanların Allah belalarını versin. Tüm darbecileri lanetliyorum. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bir kez daha milli iradenin yanında olan sizlere saygılarımı sunuyorum."ifadelerini kullandı.
Meydanda toplanan vatandaşlara ise AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından kek ve meyve suyu ikram edildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ