6 ilçenin zabıta personeline eğitim

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta personeli, Trakyakent ve Marmara Belediyeler Birliğinin ortak olarak düzenlediği "Zabıtaların Çalışma Usul ve Esasları" konulu eğitim çalıştayına katıldı.

GÜNDEM 26.07.2016 20:20:00 0
6 ilçenin zabıta personeline eğitim

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesinde gerçekleşen hizmet içi eğitim seminerine Süleymanpaşa Belediye Zabıta personelinin yanı sıra Çorlu, Ergene, Muratlı, Hayrabolu ve Şarköy Belediye Zabıta personelleri katıldı. Burada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sadettin Özyazıcı, eğitim çalışmasında “Zabıtaların Çalışma Usul ve Esasları” konusunda zabıta personeline bilgiler aktardı.
5326 Sayılı Kabahatler Kanunu hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sadettin Özyazıcı, kent merkezinde düzeni ve kontrolü sağlayan zabıta personelinin karşılaştıkları olaylarda ne tür davranışta bulunmaları ve kanun maddeleriyle ilgili bilgilere de yer verdi. Vatandaşların itiraz haklarından emre aykırı davranışlara, dilencilerle mücadeleden yasa dışı kumar oynatılmasına, gürültü ve işgalden rahatsız etmeye, çevreyi kirletme ve tütün ile sigara yasakları hakkında bir çok konuda zabıta personeline eğitim verildi.