Suç duyurusunda bulundular

AK Parti Çerkezköy İlçe Sekreteri Mustafa Karataş'ın sosyal medya hesabından yaptığı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü kastettiği öne sürülen "Ödülü soru, attan düşüp

GÜNDEM 11.07.2016 19:12:00 0
Suç duyurusunda bulundular

GÖREVİNE SON VERİLDİ
Karataş'ın yaptığı paylaşım ve Demirbağ ise bu paylaşıma yaptığı yorum büyük tepki toplarken, Karataş ve Demirbağ ile ilgili partinin aldığı kararı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Yapılan paylaşımın kendilerini ciddi şekilde üzdüğünü belirten Öğe, "İlçe yönetim kurulu üyesi bir arkadaşımızın, kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı, maksadını aşan paylaşım hepimizi ciddi bir şekilde üzmüştür. Paylaşımdan haberdar olduğumuz andan itibaren teşkilatımızca gerekli işlemler başlatılmış ve bu durum bizzat Tekirdağ İl Başkanımız Ahmet Akçay tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştır. Paylaşımı yapan arkadaşımızın teşkilattaki tüm görevlerine son verilmiş, aynı paylaşımın altına benzer nitelikte yorum yaptığı tespit edilen üyemiz Alaettin Demirbağ da İl Disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Bu açıklamayı bugüne bırakmamızın yegane sebebi de bayram nedeniyle şehir dışında olmamdır” dedi.

 

BİZİM GÖREVİMİZDİR
Öğe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu görevden el çektirmeler tamamen parti teşkilatımızın insiyatifi ile alınan bir karardır. Zira Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsını korumak iktidar partisi olarak en başta bizim görevimizdir. Bu tasarrufumuzun kahve köşelerinde gündem olmayı bekleyenlerin çıkardıkları kuru gürültüyle hiçbir alakası yoktur. Zira bugün bu paylaşım üzerinden gürültü koparmaya çalışanların Atatürk üzerinden istismara kalkışanların geçmişi, Atatürk’e yapılan saygısızlıklarla doludur. Atatürk’ün vefatından hemen sonra resmini paraların üzerinden kaldıran, resmi kurumlarda ki Atatürk posterlerini indiren zihniyetin, bugün olduğu gibi bulduğu her fırsatta Atatürk üzerinden rant sağlamaya çalışmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU
CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı ise dün Çerkezköy Adliyesi'ne giderek paylaşımı yapan Mustafa Karataş ile bu paylaşımın altına yorum yazan AK Parti Çerkezköy eski İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ile Mehmet Vural isimli vatandaş hakkında 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusuyla ilgili Adliye önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Utku Caner Çaykara,CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Güvenç Erdoğan,CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ile çok sayıda partili katıldı.

 

ATATÜRK’E SAYGISIZLIĞI ASLA KABUL EDEMEYİZ
Basın açıklamasını ise CHP Çerkezköy İlçe Başkanı camcı yaptı. Atatürk’e yapılan saygısızlığın asla kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Camcı, "AKP ilçe sekreteri ve ilçe eski başkanının yaptığı talihsiz açıklamalar kabul edilemez.Biz Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlığı asla kabul edemeyiz.Bu paylaşımları yapanları esefle kınıyoruz.Bu topraklarda rahatça nefes alıyor ve ezan sesleri semalara yükseliyorsa, albayrağımız ışıl ışıl dalgalanıyorsa bu ülkemizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir.”

 

ÖZÜR DİLESİN
CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Güvenç Erdoğan ise, "Bunca sorunumuz varken,AKP Çerkezköy İlçe Sekreteri ve eski yöneticilerininTürk Milleti’nin vazgeçilmez sembolü Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren yazışmaları kimlere hizmet etmektedir? Günümüzde bile,ülkemiz belirli bir güce ulaşmışken,yalnız çıkarlarını düşünerek dış güçlere,emperyalizme uşaklığa soyunan soysuzlar mevcutken,harap düşmüş,yenilmiş,işgale uğramış bir durumdaki milletimizi ayağa kaldırıp dünya devletleri arasında saygın bir konuma getiren Büyük Atatürk’e dil uzatmak,cehaletten kaynaklanan hainlik değilse nedir? Bizler Türk milleti ve Atatürk gençliği olarak,Atamıza kimsenin hakaret etmesine izin vermeyiz. Cahil ve iç dünyaları karartılmış çağdaşlıktan nasibini almamış AKP Çerkezköy İlçe sekreteri ve eski yöneticisi ile bu şekilde düşünce ifade eden herkesin Türk Milleti’nden özür dilemesini istiyoruz.Ayrıca konu ile ilgili olarak adli mercilerden de Atatürk’e sahip çıkmalarını,gereğini yapmalarını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

KİMSENİN HADDİ DEĞİL
CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Utku Caner Çaykara da, "Atatürk’e dil uzatmak bu dünyada yaşayan kimsenin haddi değildir" diye konuştu.

 

Haber / Gökhan TEKER