Lüks araçlarla bırakılıyorlar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan çok sayıda Suriyeli, Tekirdağ'da dilencililik yapıyor.  Süleymanpaşa Belediyesi, bayramı fırsat bilip vatandaşların duygularını sömü

GÜNDEM 10.07.2016 16:31:00 0
Lüks araçlarla bırakılıyorlar

Özellikle cami önleri, ana cadde üstleri ve trafik ışıklarında vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapan Suriyeliler, hakkında gelen şikayetler üzerine bu dilenciler dilendikleri noktalardan toplayarak Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Merkezi’ne getirdi.

 

 

SEKTÖR HALİNE GELDİ

Şuan Tekirdağ'da dilenciliğin bir sektör haline gelmiş durumda olduğunu belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Vatandaşlarımızın duygularını sömürerek para topluyorlar. Dilenerek çok ciddi kazançlar elde ediyorlar. Özellikle Suriye uyruklu olan bu dilenciler lüks araçlarla dilenecekleri yerlere bırakılıyorlar. Daha fazla para toplayabilsinler diye de yanlarına çocuklar veriliyor. Akşam olduğunda ise yine lüks araçlarla dilendikleri yerlerden alınıyorlar.Dilencilerin Tekirdağ’da şebekeleşti. Dilenci şebekesine karşı halkımız da duyarlı olmalı. Vatandaşlardan isteğimiz, bu dilencilere para vermemesi. Dilencileri gören vatandaşların ise belediye ve polise ihbarda bulunmalarını istiyoruz.