Vali Civelek, yamaç paraşütü alanlarını inceledi

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kofçaz ilçesinin Elmacık köyünde bulunan Hamasi Tepe, Küçükbaba Tepe ve Kocabayır Tepelerinde Kırklareli Valiliği tarafından hazırlanan yamaç paraşütü alanların

GÜNDEM 3.07.2016 18:00:00 0
Vali Civelek, yamaç paraşütü alanlarını inceledi

KISA VE UZUN UCUŞLAR YAPILABİLECEK

Yapılan açıklamada, oluşturulan yamaç paraşütü alanları ile Kırklareli’nde, yamaç paraşütü sporuna yeni başlayacak olanlara yer çalışması, eğimli alan çalışmaları ve ilk irtifa uçuşlarını yapabilecek güvenli alanlar sunuluyor. Ayrıca ileri düzeyde yelken uçuşları ve termik uzun mesafe uçuşları da Kırklareli’nde yapılabiliyor. Yamaç paraşütü sporu yapıldığı bölgenin tanıtımına katkı sunmakta, bölge turizm ve ekonomisinin iyileşmesine olanak sağlamaktadır. Kırklareli, yamaç paraşütü meraklılarına İstanbul’a ulaşım bakımından da kolaylıklar sunuyor.

 

 HER BÖLGEDEN PİLOTLAR DAVET EDİLECEK

Kofçaz ilçesinde bir yamaç paraşütü merkezi olabilmesi amacıyla gerekli tanıtımların yapılabilmesi için festival düzenlenerek her bölgeden pilotlar davet edilecektir. Ayrıca yurtdışında tanınmak, kültürel ve sosyal bağları güçlendirmek maksadıyla sınır ötesi işbirliği projeleri yapılacak. Önümüzdeki yıllarda da ulusal ve uluslararası yarışmalar yapılması sağlanacağı kaydedildi.

 

Marmara Haber