Gazeteci gözüyle Kırkpınar

Edirne Belediyesi'nin, Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında bu yıl 5.'sini düzenlediği Gazeteci Gözüyle Kırkpınar Fotoğraf Yarışması'nda en güzel fotoğraflar jü

GÜNDEM 30.06.2016 19:23:00 0
Gazeteci gözüyle Kırkpınar

15 FOTOĞRAF ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Gazeteci Gözüyle Fotoğraf Yarışması’nın seçmeleri Edirne Belediyesi Encümen Odası’nda düzenlendi. Yarışmanın jüri üyeliğini, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Keskin ve Mehmet Özçuhacı yaptı. Edirne’de görev yapan gazetecilerin katılabildiği yarışmada, jüri üyeleri birbirinden güzel 163 fotoğraf arasında seçim yapabilmek için bir hayli zorlandı. Yarışmada, toplamda 15 adet fotoğraf ödüle layık görüldü.

 

1.’YE 2 BİN 250 LİRA

Yarışmanın birincisi 2 bin 250 Lira, İkincisi bin 750 Lira, Üçüncüsü bin 250 Lira para ödülü kazanırken, Belediye Özel Ödülü kazanan bin Lira, Kel Aliço Pehlivan Ödülü’nü kazanan 600 Lira, Mansiyon Ödülü’nü kazanan 10 kişi (kişi başı) 300 Lira’nın sahibi oldu. Kırkpınar Kültürünün her alanına değinilmesi için böyle bir yarışma düzenlediklerini ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, “Kırkpınar’ı birebir soluyan, her anını yaşayan ve tanık olan Edirne’de görev yapan gazetecilerin objektifinden çıkan birbirinden güzel fotoğraflar arasından epey zorlu bir seçim yaptık. Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde her yıl gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin tanıtılmasına ve gelecek nesillere aktarılması konusunda hepinizin çok büyük emeği var. Ata sporunuza sahip çıktığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

İŞTE DERECEYE GİRENLER

5. Gazeteci Gözüyle Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nın birincisi Doğan Haber Ajansı’ndan Engin Özmen, ikincisi Edirne Postası’ndan Yavuz Göktaş, üçüncüsü ise Vatandaş Gazetesi’nden Hüsnü Sarıgül oldu. Hudut Gazetesi’nden Olgay Güler; Belediye Özel Ödülü, Cihan Haber Ajansı’ndan Kadri Kılıç ise Kel Aliço Pehlivan Ödülü’nün sahibi oldu.

 

İŞTE MANSİYON ÖDÜLÜNÜ KAZANANLAR

“Anadolu Ajansı’ndan Hakan Şahin, Edirne Gazetesi’nden Tamer Yavuz, İhlas Haber Ajansı’ndan Koray Ustabaşı, Gündem Gazetesi’nden Jale Avyüzen, Sonhaber Gazetesi’nden Erkan Ekşi, Edirne Haber Gazetesi’nden Hasan Boyacıoğlu, Edirne Gazetesi’nden Bekir Tüccar, Sonhaber Gazetesi’nden Mutlu Akbaşak, Hudut Gazetesi’nden Sevcan Elmacı, Anadolu Ajansı’ndan Cihan Demirci.”

 

Marmara Haber