Son yağış çiftçiyi korkuttu

Çerkezköy ve bölgede dün saat 14.30 sıralarında etikili olan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkilerken; çiftçileri korkuttu.

GÜNDEM 29.06.2016 18:50:00 0
Son yağış çiftçiyi korkuttu

TARLADAKİ BUĞDAYIN YATMASINDAN KORKTUK

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ve Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, bölgede yaklaşık on gün önce başlayan buğday hasatının sürdüğünü ve ekili yerlerin dörtte üçünün tarladan kaldırıldığını belirtrek, “Dörtte birlik kısımda buğday bulunuyor. Rüzgarla birlikte yağan şiddetli yağışın tarladan kaldırılamayan buğdayı yere yatırmasından korktuk. Ayrıca hasat kalkmayan tarlalarda zarar ziyan olup olmadığı ise yağmurdan sonra hava düzeldiğinde yapılacak inceleme sonrasındaki netlik kazanacak” dedi.

 

ARAÇ RÖGAR ÇUKURUNA DÜŞTÜ

Rüzgarla birlikte yağan şiddetli yamur, Çerkezköy’de hayatı da olumsuz etkiledi. İlçenin bazı noktalarında yollarda oluşan su birikintileri araç sürücülerine zor anlar yaşatırken; şiddetli yağış trafiğin yoğun olduğu ana caddelerde trafiğin aksamasına da neden oldu. Bazı caddelerde logar kapaklarının yağış nedeniyle yerlerinden çıkmasıyla buradan geçen bazı araçlar rögar çukuruna düştü. Sabah havanın güzelliğine aldanıp dışarı çıkan çok sayıda vatandaş da aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalandı.  

 

Haber / Seyit SÜREN