Sonuçlar açıklandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi 30 Bin Lira Hibe Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan projeleri açıkladı. Buna göre Kapaklı'dan progra

GÜNDEM 27.06.2016 17:08:00 0
Sonuçlar açıklandı

BİN 439 PROJEDEN 142’Sİ ONAYLANDI

Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerince yapılan bilgilendirmede Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi 30 Bin Lira Hibe Programı’nın değerlendirme sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. Tekirdağ genelinde Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi 30 Bin Lira Hibe Programı’na toplam bin 439 başvuru yapılırken; bunların 142’si Bakanlık tarafından yapılan değerlendirme sonucu kabul edildi. Kapaklı’dan ise 22 projeden 7’si onaylandı.

 

DEĞERLENDİRMELER TAMAMLANDI

Kapaklı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” kapsamında yapılan başvuruların değerlendirilmesinin Tekirdağ İli Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından tamamlandığını belirtti. Yetkililer, sonuçların ilan edilmesine yönelik talimatın ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından illere bildirildiğini açıkladı. Yetkililer, “Yapılan değerlendirmeler sonucunda uygun bulunan projeler bakanlık sisteminden alınmış ve onaylanarak 27 Haziran – 01 Temmuz tarihleri arasında 5 iş günü süresince İl Müdürlüğü İnternet sitesi ile İlçe Müdürlükleri ilan panolarında ilan edilecektir” dedi.

 

AZAMİ YARDIMI SAĞLAYACAĞIZ

Sözleşmelerin 11 -15 Temmuz tarihleri arasında imzalanacağı belirtilen açıklamada, “Hibe desteği almaya hak kazanan başvuru sahiplerinin söz konusu tarihlerde İlçe Müdürlüklerine istenilen belgeler ile birlikte başvurmaları gerekmektedir. İlimiz tarımının ve kırsal yaşamının daha da geliştirilmesi için tahsis edilen kaynağın tam olarak ve zamanında kullandırılması için İlçe Müdürlüğü personelimiz tüm yararlanıcılara azami yardımı ve bilgiyi sağlayacak olup, proje kapsamında gerçekleştirilecek yatırımların Kapaklı’ya hayırlı olmasını dileriz” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ