Yaz aylarında yangın riski artıyor

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Aydın Baskak, kent merkezinde artan sıcaklık ve yaşanan kuraklığa dikkat çekerek, oluşabilecek yangın risklerine karşı vatandaşları uyardı.

GÜNDEM 26.06.2016 18:20:00 0
Yaz aylarında yangın riski artıyor

Yaz aylarının hasat mevsimi olduğunu ifade eden Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Aydın Baskak, arpa ve buğday biçimi sırasında makineden ve makine kullanıcısının içmiş olduğu bir sigara izmaritinden yangın çıkabileceğini belirtti. Anızlar kuru olduğu için yere düşen kıvılcımların hızla yayılma ihtimalinin olduğunu belirten Baskak, vatandaşlardan bu konuda dikkatli davranmalarını ve makinelerdeki yangın söndürme cihazlarının bakımlarını yaptırmalarını isteyerek, aynı önlemlerin balya makineleri için de alınması gerektiğini söyledi.

 

PİKNİK YAPARKEN DİKKAT
Güzel havaları fırsat bilerek hafta sonları dışarıda piknik yapmak isteyen vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Baskak, “Vatandaşlarımız piknik alanlarını iyi seçmeli, etrafında yangına sebep olacak herhangi bir yanıcı madde bulundurmamaları, piknik için yakmış oldukları ateşi tamamen söndürdükten sonra alanı terk etmeleri, terk ederken de piknik alanını nasıl bulmalarını istiyorlarsa o şekilde bırakmaları gerekiyor. Vatandaşlarımızın alacağı bu önlemlerle hem çevre temizliği açısından hem de dikkatsizce atılacak bir sigara izmariti veya alanda bulunan kırık bir camın çıkaracağı yangının önüne geçmiş olurlar” ifadelerine yer verdi.

 

CAM ŞİŞE DE YANGINA NEDEN OLUYOR
Dışarıya bilinçsizce atılmış can şişelerinde yangına sebebiyet vereceğine dikkat çeken Baskak, “Güneş ışınları dik vurduğunda etrafa atılan cam şişeler ve içinde su bulunan plastik şişeler güneş ışınlarını odaklayacağı için yangına sebebiyet verecektir. Alacağımız basit önlemler mala ve cana gelecek zararın önüne geçmiş olacaktır. Bu önlemler ekonomik açıdan da önemlidir. Yani milli servet kaybıdır. Keşke dememek için dikkatli olmak kendimiz ve çevremiz için önemlidir” dedi.