Kermeslerde açık gıda satılamayacak

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, kermeslerde açıkta satılan gıdalara belirli bir kural getirilmesini Edirne Hıfzıssıhha Kurulu'nda gündeme getirdiklerini söyledi.

GÜNDEM 21.06.2016 18:22:00 0
Kermeslerde açık gıda satılamayacak

Edirne Belediyesi olarak Edirne Halkı’nın tükettiği her türlü gıdadan sorumlu olduklarını ifade eden Tanrıkulu, uzun süredir vatandaşları rahatsız eden bir konuyu Edirne Hıfzıssıhha Kurulu’nda gündeme getirdiklerini belirtti. Çeşitli nedenlerden dolayı düzenlenen kermeslerde açıkta hazırlanan ve açıkta satılan gıdaların satışa sunulduğuna değinen Tanrıkulu, “Çok iyi niyetli bir etkinlik gibi dursada; açıkta gıda satışı yasal, bilimsel ve halk sağlığı açısından sıkıntılı durumlar yaratabiliyor. Bu konuyu Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bize önerileri doğrultusunda Edirne Hıfzıssıhha Kurulu’nda gündeme getirdik. Edirne Belediye Başkanlığı Gıda Denetim Birimi ile Tarım İl Müdürlüğü’nün Gıda Kontrol Birimi’nin teknik elemanları ve Milli Eğitim’ Müdürlüğü’nün görüşleri doğrultusunda bir komisyon oluşturduk” ifadelerine yer verdi. 

Edirne Belediyesi olarak halkın tükettiği her türlü gıdadan kendilerini sorumlu tuttuğunu anlatan Tanrıkulu, “Tarladan, tüketime kadar güvenilir ve hijyenik koşullarda üretimi yapılmış bir gıda hizmeti vermek zorundayız. Özellikle yaz aylarında açık havada, nerede yapıldığı belli olmayan gıdalar konusunda bir hassasiyete sahibiz. Gündeme getirdiğimiz bu konuyu ilgili teknik arkadaşlar bir rapor haline getirecek. Hazırlanan rapor sonrasında kermeste satışa sunulan gıdalarla ilgili belirli kurallar olacak” dedi.