Jandarma teşkilatı 177 yaşında

Tekirdağ ve Edirne İl Jandarma Komutanlığı, kuruluşunun 177. yılını grurla kutladı. Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nın kuruluşunun 177. yılı nedeniyle düzenlediği etkinliğe Edirne Val

GÜNDEM 14.06.2016 17:50:00 0
Jandarma teşkilatı 177 yaşında

Etkinlik, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan’ın konuşması ile başladı. Ersan’ın konuşmasının ardından, okullararası Jandarma konulu şiir yarışmasında birinci olan İstiklal Ortaokulu 7.Sınıf öğrencilerinden Onurcan Keskin şiirini okudu.
Düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerden birinci olan Onurcan Keskin’e ödülünü Edirne Valisi Günay Özdemir; ikinci olan Lalapaşa Hacıdanişment Ortaokulu öğrencilerinden Rabia Kutlu’nun ödülünü 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı; üçüncü olan Lalapaşa Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Tahmina Agheyova’nın ödülünü de Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan takdim etti.
Ödül töreninin ardından köpek timi gösterileri yapıldı ve tören stand alanının gezilmesi ile sona erdi.

 

TEKİRDAĞ

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tekirdağ Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, jandarma geçmişinin başarılarla dolu olduğunu ifade ederek, “Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına çalışmıştır. Türkiye Cumhuriyeti jandarması kurulduğu günden buyana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece gündüz sıcak soğuk yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonrada olmaya devam edecektir” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından, Jandarma teşkilatının 177'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ve başarılı askeri personele ödüller verildi.