Kültür ve turizm konseyi kuruluyor

Edirne Valisi Günay Özdemir, kentin tanıtımı ve kurumlar arasındaki işbirliğini arttırmak amacıyla valilik bünyesinde 'Edirne Kültür, Turizm ve Tanıtım Konseyi' kurulacağını açıklad

GÜNDEM 14.06.2016 17:39:00 0
Kültür ve turizm konseyi kuruluyor

Koordinasyonsuzluğun Türkiye’nin genel problemi olduğunu ifade eden Vali Özdemir, “Hemen hemen bütün illerde gördüğümüz. Bütün kurumlarda ve bütün illerde şimdiye kadar yaşadığım sıkıntı özellikle, gerçekten birimler arasında koordinasyon var” dedi.
Valiler kararnamesiyle Edirne’ye atanarak geçen hafta göreve başlayan Vali Günay Özdemir, UNESCO dünya kültür mirası listesindeki tarihi eserleri, Selimiye Camii ve Kırkpınar Yağlı Güreşleriyle ünlü kentte turizm konseyi kurulacağını açıkladı. Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Vali Özdemir, Edirne’de öncelikli olarak kültür ve turizmin ele alınması gerektiğini ifade ederek, “Edirne’yi öğrenip daha sonra işe başlayalım dediğimiz zaman en az 6 aylık zaman kaybına neden olacak. Amacımız hem işi öğrenmen, hem de iş yapmak. Edirne son yıllarda kültür, turizm ve tanıtmayla ilgili ciddi bir mesafe kat etmiş, bütün kurumlarımız bireysel anlamda gerçekten ciddi bir çalışma içerisinde ve ciddi bir bilgi birikimi var. Edirne’yi tanıtmayla ilgili gelecekle ilgili planlar yapmak, geleceği yönetme, planlamayla ilgili de hep beraber bir koordinasyon içerisinde çalışmak için bir konsey kurmayı amaçladık. Bilindiği gibi bu konseyimizin amacı eksiklerimizi belirlemek, durumumu belirlemek ve Edirne’nin imkanlarını tespit ederek geleceklerle ilgili hedefleri belirleyip, kurumlar arasında işbirliğini sağlamak” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN GENEL PROBLEMİ: KOORDİNASYONSUZLUK 
Türkiye’nin genel probleminin kurumlar arası koordinasyonsuzluk olduğunu anlatan Vali Özdemir, işbirliğinin iyi takip edilmesi gerektiği için konsey kurmayı düşündüklerini belirterek, “Türkiye’nin genel problemi, hemen hemen bütün illerde gördüğümüz. Bütün kurumlarda ve bütün illerde şimdiye kadar yaşadığım sıkıntı özellikle gerçekten birimler arasında koordinasyon var. Bu koordinasyonun iyi takip edilmesi gerektiğini gördüğümüz için böyle bir konseyi kurmayı düşündük. Böyle bir sistem kurduğumuz zaman, şuna inanıyorum ki ben Edirne’de kültür ve turizm alanında var olan kapasitemizi çok daha iyi bir şekilde kullanabileceğimizi düşünüyorum. Konsey kurma çalışmalarını önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.
Edirne Valiliği bünyesinde kurulacak olan Edirne Kültür, Turizm ve Tanıtım Konseyi’nde Vali’nin yanı sıra Edirne Belediye Başkanı, Trakya Üniversitesi rektörü, akademisyenler, kurum müdürleri, icra ve danışma kurulu üyeleri ile onların altında turizm, kültür ve tanıtma çalışma grupları yer alacak. Konseye resmi kurumların dışında sivil toplum örgütleri de destek verebilecek.